Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 11.12.2020 – suositukset rajoittavat epidemiaa ja niitä halutaan jatkaa

Oulu on edelleen koronavirusepidemian leviämisvaiheessa, mutta kuluvan viikon uusien tartuntojen määrä on pienempi kuin viime viikolla samaan aikaan. Muutos voi johtua joulukuun alussa asetettujen rajoitusten ja suositusten epidemiaa rajoittavasta vaikutuksesta. Uusien tartuntojen määrä on tästä huolimatta edelleen korkealla tasolla, minkä vuoksi suositusten ja rajoitusten noudattamista tulee tarkasti jatkaa. Oulun kaupungin johtoryhmä linjasi tänään, että kaupungin 29.11.20 asettamia suosituksia ja hyvinvointilautakunnan 1.12.20 asettamia rajoituksia tulee jatkaa loppiaiseen 6.1.2021 saakka.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään perjantaina 11.12.2020 Oulussa on kello 14 mennessä uusia tartuntoja seitsemän kappaletta. Tartunnan lähteinä korostuu perheen sisäiset jatkotartunnat.

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Tänään 11.12.2020 ei Oulussa ole ilmennyt yhtään joukkoaltistumista. Karanteeniin on tänään asetettu 20 henkilöä.

Tartuntojen määrä tällä viikolla

Uusia tartuntoja on tällä viikolla perjantai-iltapäivään mennessä todettu 65 kappaletta, mikä on reilun kolmanneksen vähemmän kuin viime viikolla tähän mennessä. Karanteeniin on tällä viikolla asetettu noin 200 hlöä, mikä on vain noin neljännes edellisen viikon tasosta. Uusia joukkoaltistuksia ei tämän viikon aikana ole ilmennyt.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa 12 henkilöä, eiliseen verrattuna ei ole tullut juurikaan muutosta. Oulun kaupunginsairaalassa on alle viisi koronapotilasta hoidossa.

Epidemiatilanne

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on 125,1. Alueen ilmaantuvuus on nousussa, mutta hitaammin kuin viime viikolla. Oulun ilmaantuvuusluku on 168,3 ja se on laskussa.

Testaaminen 

Päivittäiset testausmäärät tällä viikolla ovat jääneet noin kolmanneksen pienemmäksi kuin viime viikolla. Syy tähän ei ole tiedossa.  Kaupunki haluaa korostaa, että lievilläkin oireilla tulee aina hakeutua testiin. Testiin mennessä ja sieltä palattaessa tulee käyttää kasvomaskia ja koronatestin tulokset täytyy odottaa kotona. Oulun kaupungin näytteenottopaikat sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa. 

Suositukset

Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset ovat ennallaan ja ne ovat edelleen ajankohtaisia ja tärkeitä. Oulun kaupungin johtoryhmä linjasi tänään, että kaupungin 29.11.20 asettamia suosituksia ja hyvinvointilautakunnan 1.12.20 asettamia rajoituksia tulee jatkaa loppiaiseen 6.1.2021 saakka.

 

Oulun kaupungin koronasivut 

 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.