Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 12.12.2020 – tartuntojen määrä on laskussa, mutta tartunnan voi silti saada mistä tahansa suojaamattomasta lähikontaktista

Oulu on koronavirusepidemian leviämisvaiheessa, mutta tartuntojen, altistuneiden ja joukkoaltistusten määrä on laskussa. Tämän viikon tartuntojen määrän voidaan ennakoida asettuvan lähelle sataa, kun edellisellä viikolla se oli 153. Tänään 12.12. on kuitenkin tullut ilmi useita tartuntoja, joiden lähde ei ole tiedossa - tämän päivän jäljittämättömät tartunnat vahvistavat, että tartunnan voi Oulussa saada mistä tahansa suojaamattomasta lähikontaktista. Suositusten ja rajoitusten noudattaminen on edelleen välttämätöntä ja tärkeää.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään lauantaina 12.12.2020 Oulussa on kello 16 mennessä ilmaantunut 12 kappaletta uusia tartuntoja. Tartunnan lähteinä ovat perhe ja sukulaiset. Lisäksi suuri osa eli lähes puolet tartunnoista on semmoisia, joiden alkuperä ei ole tiedossa. 

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Tänään 12.12. karanteeniin on asetettu 43 hlöä. Yksi uusi joukkoaltistuminen on ilmennyt Oulun palvelusäätiön Koskelan palvelutalossa, jossa on altistunut yli 10 asukasta ja työntekijää. Tarvittaviin toimiin mahdollisten jatkotartuntojen varalta on ryhdytty terveysviranomaisten ohjauksessa. 

Tartuntojen määrä tällä viikolla

Uusia tartuntoja on tällä viikolla lauantaihin kello 16 mennessä todettu 77 uutta tartuntaa, mikä on liki puolet vähemmän kuin viime viikolla vastaavaan aikaan. Karanteeniin on asetettu 238 hlöä, mikä on vain noin neljännes siitä mitä edellisellä viikolla. Tällä viikolla on ilmennyt yksi joukkoaltistuminen.


Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa olevien osalta tilanne on eiliseen verrattuna ennallaan. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa 12 henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa on alle viisi koronapotilasta hoidossa. 

Testaaminen 

Lievilläkin oireilla tulee aina hakeutua testiin. Testiin mennessä ja sieltä palattaessa tulee käyttää kasvomaskia ja koronatestin tulokset täytyy odottaa kotona. Oulun kaupungin näytteenottopaikat sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa. 

Suositukset

Tämän päivän jäljittämättömät tartunnat vahvistavat, että tartunnan voi Oulussa saada mistä tahansa suojaamattomasta lähikontaktista. Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset ovat ennallaan ja niiden noudattaminen on välttämätöntä ja tärkeää. Oulun kaupungin johtoryhmä on linjannut, että kaupungin 29.11.20 asettamia suosituksia ja hyvinvointilautakunnan 1.12.20 asettamia rajoituksia tulee jatkaa loppiaiseen 6.1.2021 saakka. 

Oulun kaupungin koronasivut 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.