Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 12.3. – kaupunginsairaalan laaja tartuntaryväs osoittaa laantumisen merkkejä

Oulu on epidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa. Epidemiatilanne Oulussa on tasaantunut. Myös kaupunginsairaalan laaja tartuntaryväs osoittaa laantumisen merkkejä.

Tänään on tullut ilmi kaksi uutta joukkoaltistumista, joista toinen on tapahtunut Merikotkan palvelukodissa ja toinen jalkapallojoukkueessa.

Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryppääseen on tänään ilmaantunut yksi uusi tartunta sairaalan aiemmin karanteeniin asetetulla työntekijällä. Lisäksi ilmi on tullut tartuntaryppääseen kuuluva uusi kuolemantapaus. Yhteensä tartunnan saaneita sairaalan potilaita on nyt 37 ja työntekijöitä 42. Kuolemantapauksia on tähän mennessä yhteensä 14. Tartuntaryppääseen liittyvät karanteenit jatkuvat vielä ensi viikolle osalla työntekijöistä ja potilaista. Uusia testauksia tehdään vielä. Sairaalan tilannetta seurataan tehostetusti viikonlopun yli. Kaksi tartuntaryppään keskiössä ollutta osastoa A2 ja B2 ovat loppusiivouksessa ja tartunnan saaneiden potilaiden hoito on keskitetty sairaalan varsinaisille koronaosastoille. Sairaalan paluu normaaliin vie kuitenkin vielä aikaa. Henkilökunnan henkinen jälkihoito on käynnistynyt. Hiirosenkodissa ja Oulunsalon kotihoidossa tapahtuneisiin altistumisiin liittyen ei ole tullut ilmi tartuntoja.

Tämän päivän yhdeksästä tartunnasta tavallisimpia tartuntalähteitä ovat kaveripiirit (muu tietty), perhe, kaupunginsairaala ja perhe. Tuntemattomasta lähteestä olevia tartuntoja oli kaksi. 

Koronarokotukset

Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotusajanvaraus on toistaiseksi tauolla, koska THL:n uuden ohjeen mukaan AstraZenecan koronavirusrokotetta voidaan antaa myös 70 vuotta täyttäneille. Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotukset jatkuvat, kun yli 70-vuotiaat on rokotettu.

Nyt rokotusvuorossa ovat tänä vuonna 75 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat (vuonna 1946 tai aiemmin syntyneet) sekä samassa taloudessa asuvat omaishoitajat tai samassa taloudessa asuvat 70-vuotiaat tai sitä vanhemmat henkilöt. Vielä ei siis rokoteta laajamittaisesti 70-74-vuotiaita (vuonna 1947–1951 syntyneitä).

Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus.

Oulu on saanut tällä viikolla (viikko 10):

  • Modernan rokote, viime viikon 540 annoksesta rokotetaan myös viikolla 10 (kotihoitoon)
  • Pfizerin ja Biontechin rokote, 1640 annosta
  • AstraZenecan rokote, 1600 annosta

Katso ajantasainen tieto koronarokotuksista www.ouka.fi/koronarokotukset.

Katso Oulun päiväkohtaiset luvut koronatilanteesta sekä tilannetta kuvaavat kaaviot

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.