Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 12.4. – koronatestiin on edelleen hakeuduttava lievissäkin oireissa

Oulu on koronaepidemiassa alhaisimmalla eli perustasolla. Viime viikon tartuntamäärä jäi alhaiseksi, mutta altistumisten määrä kasvoi.

Viime viikon 13:n tartunnan lähteenä olivat perhe, ulkomaat, ja tuttavapiiri. Tuntemattomia tartuntoja oli kolme.

 • Tartunnat viime viikolla 13, edellisellä 20, laskussa
 • Karanteeniin viime viikolla 74, edellisellä 39, nousussa
 • Joukkoaltistumiset viime viikolla 0, edellisellä viikolla 0 ennallaan
 • Altistumisen mahdollisuus viime viikolla
 • Ravintola Keltainen Aitta, perjantai-ilta 9.4.  klo 17-18
 • Ravintola Peppers, perjantai-ilta 9.4.  klo 18-21
 • Ravintola House, perjantai-ilta 9.4. klo 21-22.20
 • Patelan grilli-kioski, perjantai-ilta 9.4. klo 22.20 –23
 • Ilmaantuvuus edelliset 14 vrk / 100 000 asukasta 11.4. viikon viimeisenä päivänä: 18,8 laskussa
 • Sairaalahoidossa viime viikon viimeisenä päivänä OKS alle 5 potilasta, OYS alle 5 potilasta
 • Testatut viime viikolla 1781, laskussa (vajaa viikko)
 • Positiivisten osuus viime viikolla 0,3%, laskussa
 • Rokotetut  31920 15,4 % oululaisista (1. rokote).

Oulussa vapautuu tänään 12.4. rajoitusten piiristä yli 65-vuotiaiden uimahallin ja kuntosalien käyttö kaupungin tilojen osalta. Aluehallintovirasto on nostanut kokoontumisrajoituksen sallittua henkilömäärää kuudesta kymmeneen henkilöön. Valtioneuvosto on poistanut Oulun osalta ravintoloiden sulun perjantaista 9.4. alkaen. Muut rajoitukset ja suositukset ovat toistaiseksi ennallaan. Alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu käsittelemään rajoitusten purkamista koskevaa suunnitelmaa huomenna 13.4.2021.

Tällä viikolla Oulussa on jaossa noin 5600 rokotetta, pääosin Ouluhallilla. Lauantaina 17.4. on rokotus mahdollisuus saada Ouluhallin lisäksi myös Haukiputaalla ja Kiimingissä (AstraZeneca). Rokotusvuorossa ovat yli 65-vuotiaat sekä riskiryhmään 1 kuuluvat 16-64-vuotiaat ja riskiryhmään 2 kuuluvat 55–64-vuotiaat.

AstraZenecan rokotteeseen liitetyt haittavaikutukset ovat herättäneet laajaa huolta väestössä. Haittavaikutukset ovat hyvin harvinaisia, ja koskevat pääosin vain alle 65-vuotiaita. Yksilöllinen riski AstraZenecan rokotteen haittavaikutuksille on vain henkilöillä, joilla on ollut harvinainen aivolaskimon, suoliston laskimon tai valtimon tukos tai harvinainen hyytymisoireyhtymä HIT. Väestössä tavanomainen alaraajalaskimon tukos ei ole riskitekijä. Yli 65-vuotiailla rokottamattomuus nostaa merkittävästi riskiä saada koronatartunnasta vakava, sairaalahoitoon johtava koronainfektio. Kansallinen asiantuntijaryhmä sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelevat AstraZenecan rokotteen ottamista kaikille yli 65-vuotiaille, joilla edellä mainittuja harvinaisia riskitekijöitä ei ole ollut. 

Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. Katso lisäohjeet Koronarokotukset sivulta: www.ouka.fi/koronarokotukset

Epidemian heikkenemisestä huolimatta on jokaisen edelleen syytä hakeutua koronatestiin lievissäkin flunssa-, vatsa- ja yleisoireissa. Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Kuntalaisten kannattaa suosia Limingantullin näytteenottopistettä vähäisempien ruuhkien ja hyvien parkkitilojen vuoksi. Limingantullissa on myös ajanvarauksellisia näytteenottoaikoja runsaasti enemmän saatavilla kuin koronavastaanotoilla.

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot

Päivitetty 12.4.2021 klo 15.20

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.