Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 13.1.2021 – helposti tarttuvaa koronaviruksen muunnosta ei vielä ole havaittu Oulussa

Oulu on edelleen koronaviruksen leviämisvaiheessa. Maailmalla leviävä ja Suomessakin jo todettu erittäin helposti tarttuva koronaviruksen muunnos aiheuttaa Oulussakin varautumisen tarvetta vaikka Oulussa ei vielä toistaiseksi ole yhtään tapausta havaittukaan.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään 13.1.2021 on Oulussa kello 15.30 mennessä todettu 16 uutta tartuntaa. Tartuntojen määrä on samaa korkeaa tasoa kuin alkuviikostakin. Tartuntalähteinä korostuvat ystävät, tuttavat ja perhe. Tuntemattomasta lähteestä olevien tartuntojen määrä on noin viidesosa.

Karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on tänään 13.1. asetettu Oulussa 19 henkilöä. Tänään ei ole ilmennyt uusia joukkoaltistuksia.

Tartunnat, karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tällä viikolla

Oulussa on tällä viikolla keskiviikkoon mennessä todettu yhteensä 46 uutta tartuntaa, mikä on hivenen vähemmän kuin edellisellä viikolla samaan aikaan. Karanteeniin on asetettu tämän viikon aikana 56 henkilöä, mikä on selvästi vähemmän kuin edellisellä viikolla. Tällä viikolla ei tähän mennessä ole todettu uusia joukkoaltistuksia.

Epidemiatilanne

Oulu on koronavirusepidemian leviämisvaiheessa eikä vuoden vaihteessa alkanut tartuntapiikki osoita vielä luotettavasti laantumisen merkkejä.  Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella koronaepidemian ilmaantuvuus on 66.7 sataatuhatta asukasta kohden. Oulun ilmaantuvuus on 117 sataatuhatta asukasta kohden. Molemmat ilmaantuvuusluvut ovat nousussa.

Maailmalla leviävä ja Suomessakin jo todettu erittäin helposti tarttuva koronaviruksen muunnos aiheuttaa varautumisen tarvetta, vaikka Oulussa ei yhtään tapausta ole toistaiseksi havaittukaan.

Sairaalahoidossa olevat

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on viisi koronapotilasta hoidossa. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa seitsemän koronapotilasta. Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrässä on pysynyt ennallaan.

Testaaminen

Kuluvan viikon maanantaina ja tiistaina on jääty testimäärissä selvästi alle normaaliviikkojen tason, ja jopa alle viime viikon tason. Kaupunki korostaa, että lievissäkin oireissa on tärkeää hakeutua välittömästi testattavaksi.

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Limingantullin näytteenottopiste on avoinna joka päivä, myös viikonloppuisin ja arkipyhinä. Viikonloppuisin ja arkipyhinä näytteenotosta Limingantullin näytteenottopisteellä vastaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Lisäksi koronanäytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla ja työterveyshuolloissa.

Viikolla 2 Oulun kaupunki varautuu näytteenottoaktiivisuuden merkittävään kasvuun ottamalla mukaan yksityisten toimijoiden näytteenottokapasiteettia täydentämään kaupungin omaa näytteenottoa. Yksityisten näytteenottoaikoja avataan, jos Oulun kaupungin omat näytteenottoajat alkavat täyttyä.

Suositukset

Oulun kaupungin johtoryhmä linjasi kaikkien nyt voimassa olevien rajoitusten jatkuvan 1.2.2021 asti. Hyvinvointilautakunta päätti jatkaa kaupungin liikuntatilojen ja yleisten tilojen (uimahallit, kirjastot, museot) sulkua 1.2.2021 asti. Perusteina olivat Oulun epidemiatilanne, uuteen korona-muuntovirukseen liittyvä uhka sekä valmisteilla olevat uudet valtioneuvoston ja STM:n linjaukset.  

Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset löytyvät kaupungin koronasivulta 

Rokottaminen

THL:n suositus vapauttaa tehosterokotuksiin varatut rokoteannokset antavat suuremman määrän rokotteita kuntien käyttöön Pohjois-Pohjanmaalla tällä ja ensi viikolla.

Tällä viikolla rokotukset kohdentuvat Oulun hoivayksiköiden asukkaisiin ja työntekijöihin kansallisen rokotejärjestyksen mukaisesti. Rokotteen tulee samaan yli 600 henkilöä. Kaikki saadut rokoteannokset kyetään rokottamaan.

Hoivien jälkeen rokotukset tulevat kohdistumaan muihin ympärivuorokautisessa hoidossa oleviin ikäihmisiin ja heitä hoitaviin työntekijöihin (mm. tehostetun palveluasumisen yksiköihin).

Tietoa siitä, milloin kotona asuviin ikäihmisiin ja heidän omaishoitajiinsa kohdistuvat rokotukset pääsevät alkamaan ei vielä ole. Paljon riippuu rokotteiden saatavuudesta tammikuun jälkeen.

Tietoa laajasti väestölle tarjottavien joukkorokotusten ajankohdasta ei ole.

Pyydämme kuntalaisia välttämään yhteydenottoja rokotusasiaan liittyen. Ajantasainen tieto koronarokotuksista löytyy kaupungin koronasivulta 

 

Lisätiedot: terveysjohtaja Jorma Mäkitalo, Oulun kaupunki

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.