Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 13.12.2020

Oulu on edelleen koronavirusepidemian leviämisvaiheessa. Tänään 13.12. on ilmaantunut vain kolme uutta koronatartuntaa ja yksi joukkoaltistuminen. Huolimatta siitä, että tartuntatilanne näyttää lievenemisen merkkejä, täytyy voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia noudattaa. Jäljittämättömien tartuntojen osuus on nousussa, mikä tekee tilanteesta arvaamattoman. Perusasioista huolehtiminen, eli turvaetäisyydet, hyvä käsihygienia, maskien käyttö, sekä lieväoireisenakin pidättäytyminen kaikista sosiaalisista kontakteista ja hakeutuminen testiin on tärkeää.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään sunnuntaina 13.12.2020 Oulussa on kello 15 mennessä ilmaantunut vain kolme uutta koronatartuntaa. 

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Tänään 13.12. on Oulussa asetettu karanteeniin 21 henkilöä. Oulussa on ilmaantunut yksi uusi joukkoaltistuminen perheen yksityistilaisuudessa, altistuneita on 11 henkilöä.

Tartuntojen määrä tällä viikolla

Tällä viikolla Oulussa on ilmaantunut 80 tartuntaa, mikä on lähes puolet vähemmän kuin viime viikolla. Viimeksi Oulussa on oltu tällä tasolla viikolla 47 eli kolme viikkoa sitten. Tartuntalähteinä ovat korostuneet perheen sisäiset tartunnat sekä työpaikoilla tapahtuneet tartunnat. Jäljittämättömien tartuntojen osuudeksi tällä viikolla tulee yli 20% eli niiden osuus on kasvussa. 

Karanteeniin on tällä viikolla asetettu 259 henkilöä, mikä on vain kolmannes siitä, mitä edellisellä viikolla. Joukkoaltistumisia on tällä viikolla ilmaantunut 2 kappaletta, eli viidennes siitä mitä edellisellä viikolla.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on Oulun yliopistollisessa sairaalassa 12 henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa on alle viisi koronapotilasta hoidossa. 

Ilmaantuvuus

Oulun ilmaantuvuus on sunnuntaina 137,4 kun aikaisemmin viikolla ilmaantuvuus kävi lähes 200:ssa.  Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ilmaantuvuus on tänään sunnuntaina 98,1 kun aiemmin viikolla se kävi korkeimmillaan 128:ssa. Oulu on edelleen koronavirusepidemian leviämisvaiheessa, mutta tartuntojen määrä on laskusuunnassa. 

Testaaminen 

Lievilläkin oireilla tulee aina hakeutua testiin. Testiin mennessä ja sieltä palattaessa tulee käyttää kasvomaskia ja koronatestin tulokset täytyy odottaa kotona. Oulun kaupungin näytteenottopaikat sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa. 

Suositukset

Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset ovat ennallaan ja niiden noudattaminen on välttämätöntä ja tärkeää. Oulun kaupungin johtoryhmä on linjannut, että kaupungin 29.11.20 asettamia suosituksia ja hyvinvointilautakunnan 1.12.20 asettamia rajoituksia tulee jatkaa loppiaiseen 6.1.2021 saakka. 

Oulun kaupungin koronasivut 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.