Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 13.3. – epidemiatilanne Oulussa on tasaantunut

Oulu on epidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa. Epidemiatilanne Oulussa on tasaantunut.

Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryppääseen on tänään ilmaantunut kaksi uutta tartuntaa sairaalan työntekijöillä. Lisäksi ilmi on tullut tartuntaryppääseen kuuluva uusi kuolemantapaus. Yhteensä tartunnan saaneita sairaalan potilaita on nyt 37 ja työntekijöitä 44. Kuolemantapauksia on tähän mennessä yhteensä 15. Tartuntaryppääseen liittyvät karanteenit jatkuvat vielä ensi viikolle osalla työntekijöistä ja potilaista. Uusia testauksia tehdään vielä. Sairaalan tilannetta seurataan tehostetusti viikonlopun yli. Hiirosenkodissa ja Oulunsalon kotihoidossa tapahtuneisiin altistumisiin liittyen ei ole tullut ilmi tartuntoja.

Tämän päivän yhdeksästä tartunnasta tavallisimpia tartuntalähteitä ovat kaupunginsairaala, perhe, työ ja ulkomaat. Tuntemattomasta lähteestä olevia tartuntoja oli yksi.  

  • Altistumisen mahdollisuus 1, - kuntosali, Liikuntakeskus Kimmoke, 10.3. klo 16-17.15

Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotusajanvaraus on toistaiseksi tauolla, koska THL:n uuden ohjeen mukaan AstraZenecan koronavirusrokotetta voidaan antaa myös 70 vuotta täyttäneille. Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotukset jatkuvat, kun yli 70-vuotiaat on rokotettu.

Nyt rokotusvuorossa ovat tänä vuonna 75 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat (vuonna 1946 tai aiemmin syntyneet) sekä samassa taloudessa asuvat omaishoitajat tai samassa taloudessa asuvat 70-vuotiaat tai sitä vanhemmat henkilöt. Vielä ei siis rokoteta laajamittaisesti 70-74-vuotiaita (vuonna 1947–1951 syntyneitä).

Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. Lue lisää: www.ouka.fi/koronarokotukset

Oulu on saanut tällä viikolla (viikko 10):

  • Modernan rokote, viime viikon 540 annoksesta rokotetaan myös viikolla 10 (kotihoitoon)
  • Pfizerin ja Biontechin rokote, 1640 annosta
  • AstraZenecan rokote, 1600 annosta

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.