Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 14.11.2020 – mahdollisia altistumisia yökerhossa, kuntosalilla ja rakennustyömaalla

Uusia tartuntoja on Oulussa tullut tänään lauantaina 14.11. alkuviikkoa enemmän, mutta Oulun kaupungin terveysjohtajan Jorma Mäkitalon mukaan kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei tästä voi vielä vetää.

Mäkitalo kuitenkin muistuttaa, että oireisena tulee pysyä kotona, ja lievilläkin oireilla tulee hakeutua näytteenottoon.

”Haluaisin tehdä nyt kaikille aivan selväksi, että lievienkin oireiden kanssa tulee pysyä kotona ja pidättäytyä sosiaalisista kontakteista perhekunnan ulkopuolisten kanssa. Töihin, tapahtumiin, ravintolaan ei kerta kaikkiaan voi mennä. Ja kun oireisena lähdetään testiin – mikä on tärkeää – tulee suojautua tavallista huolellisemmin, eli maskin tulee olla kasvoilla koko ajan kodin ulkopuolella. Myös käsihygieniasta tulee huolehtia vielä normaalia paremmin”, Mäkitalo toteaa.

Koronatestin jälkeen testitulosta tulee odottaa kotona. Katso ohjeet, miten pääset Oulussa näytteenottoon: www.ouka.fi/korona.

Tartuntojen määrä Oulussa

Tänään lauantaina 14.11.2020 Oulussa on klo 16.30 mennessä todettu kymmenen uutta koronatartuntaa. Tällä viikolla on lauantai-iltapäivään mennessä todettu yhteensä 38, eli ollaan lähellä samoja tartuntalukemia kuin viime viikolla.

Tartunnan lähteet

Tartuntalähteinä ovat olleet muun muassa aiemmat tartuntaketjut, perheensisäiset tartunnat ja yksittäiset tapahtumat, osa tartunnan lähteistä on myös jäänyt epäselväksi.

Joukkoaltistumiset Oulussa

Tänään lauantaina on tullut ilmi kaksi varmaa uutta tartuntaketjua, joiden selvittely on kesken. Tällä viikolla on tullut ilmi lauantai-iltapäivään mennessä kahdeksan varmaa joukkoaltistumista. Karanteeniin on asetettu tällä viikolla lauantai-iltapäivään mennessä noin 250 henkilöä. 

Oulussa on lisäksi käynyt ilmi kolme mahdollista joukkoaltistumistapausta. Seuraavissa altistustapauksissa ei ole ollut mahdollista tarkasti määrittää, ketkä tilassa oleskelleet ovat altistuneet, joten Oulun kaupunki tiedottaa tapahtuman ajankohdan ja tapahtumapaikan:

  • Mango Discobarissa lauantaina 7.11. kello 21–23
  • Stora Enson rakennustyömaan taukotilassa maanantaina 9.11. työpäivän aikana
  • Kuntokeskus Liikku Limingantullin kuntosalilla keskiviikkona 11.11. kello 10–11.30

Tapahtumapaikka kerrotaan, sillä on tärkeää, että kyseisissä tiloissa tänä aikana oleilleet henkilöt seuraavat tavallistakin tarkemmin vointiaan ja jäävät lievissäkin oireissa pois töistä, harrastuksista ja sosiaalisista kontakteista. Jos oireita ilmenee, koronatestiin tulee hakeutua maskilla suojautuneena välittömästi.

Testaaminen Oulussa

Tällä viikolla näytteitä otetaan todennäköisesti hieman yli 3000 näytettä, mikä on saman verran kuin viime viikolla.

Testaus toimii sujuvasti ajanvarauksella Oulussa. Lievilläkin oireilla tulee aina hakeutua testiin. Oulun kaupungin näytteenottopaikat sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä, Oritkarin drive-in-testauspisteellä ja koronavastaanotoilla.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa vähemmän kuin viisi henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa on myös hoidossa alle viisi koronapotilasta.

Oulun alueen suosituksia on jatkettu 3.12. saakka

Oulun kaupunkiin suunnattujen suositusten voimassaoloaikaa on jatkettu 3.12.2020 saakka, jotta varmistetaan koronatilanteen rauhoittuminen.

  • Suosittelemme käyttämään kasvomaskia julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa.
  • Suosittelemme, että ei pidetä yli 20 hengen yksityistilaisuuksia.
  • Suosittelemme noudattamaan ryhmämuotoiseen harrastamiseen tehtyjä ohjeita.
  • Suosittelemme välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle (yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliike).

Oulun kaupunki varmistaa hygieniatoimenpiteiden oikean ja tehokkaan toteutumisen kaikissa riskiryhmien palveluissa.

Oulun kaupungin koronasivut.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.