Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 14.3. – hiihtolomalta palataan töihin ja kouluun vain ehdottoman terveenä

Oulu on epidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa. Tartuntojen kasvu on kuluvalla viikolla tasaantunut edellisten viikkojen tasolla. Hiihtolomalta töihin palaavien on tarkkailtava vointiaan ja lievienkin oireiden kanssa pidättäydyttävä töihin ja kouluun paluusta ja hakeuduttava maskin kanssa testeihin, ja jäätävä odottamaan tuloksia kotiin.

Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryppääseen on tänään ilmaantunut yksi uusi tartunta ryppään potilaan omaisella. Lisäksi ilmi on tullut tartuntaryppääseen kuuluva uusi kuolemantapaus. Yhteensä tartunnan saaneita sairaalan potilaita on edelleen 37 ja työntekijöitä 44. Kuolemantapauksia on tähän mennessä yhteensä 16. Tartuntaryppääseen liittyvät karanteenit jatkuvat vielä ensi viikolle osalla työntekijöistä ja potilaista. Uusia testauksia tehdään vielä. Hiirosenkodissa ja Oulunsalon kotihoidossa tapahtuneisiin altistumisiin liittyen ei ole tullut ilmi tartuntoja.

Tämän päivän kolmesta tartunnasta tartuntalähteinä ovat kaupunginsairaala ja perhe. Tuntemattomasta lähteestä olevia ei ollut.  

Koronarokotukset

Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotusajanvaraus on toistaiseksi tauolla, koska THL:n uuden ohjeen mukaan AstraZenecan koronavirusrokotetta voidaan antaa myös 70 vuotta täyttäneille ja yli 70 -vuotiaat ovat rokotusjärjestyksessä ennen muita. Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotukset jatkuvat, kun yli 70-vuotiaat on rokotettu.

Nyt rokotusvuorossa ovat tänä vuonna 75 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat (vuonna 1946 tai aiemmin syntyneet) sekä samassa taloudessa asuvat omaishoitajat tai samassa taloudessa asuvat 70-vuotiaat tai sitä vanhemmat henkilöt. Vielä ei siis rokoteta laajamittaisesti 70-74-vuotiaita (vuonna 1947–1951 syntyneitä).

Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. Lue lisää: www.ouka.fi/koronarokotukset

Tulevalla viikolla 11 Astra Zenecan ja Pfizerin rokotteita annetaan yli 4200 annosta. Modernan rokotetta ei viikolla 11 ole käytössä lainkaan.

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.