Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 15.11.2020

Oulussa koronaepidemia on ollut tällä viikolla hieman laantunut, vaikka loppuviikosta tartuntamäärät ovatkin nousseet. Ilmaantuvuus niin Oulussa kuin koko Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on edelleen hitaassa laskussa.

Tartuntojen määrä Oulussa

Tänään sunnuntaina 15.11.2020 Oulussa on kello 15 mennessä todettu seitsemän uutta koronatartuntaa. Tällä viikolla on sunnuntai-iltapäivään mennessä todettu yhteensä 45 koronatartuntaa, mikä on saman verran kuin viime viikolla.

Tartunnan lähteet

Tartuntalähteinä ovat olleet muun muassa perheensisäiset tartunnat ja ulkomaan matkailu, osa tartunnan lähteistä on myös jäänyt epäselväksi. 

Ilmaantuvuus Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla 

Oulussa 15.11. koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on laskenut maanantain 58,8:sta sunnuntain 45,8:aan. Pohjois-Pohjanmaalla ilmaantuvuus on laskenut maanantain 36:sta perjantain 28,5:een.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa vähemmän kuin viisi henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa on myös hoidossa alle viisi koronapotilasta. 

Joukkoaltistumiset Oulussa

Tänään sunnuntaina ei ole löytynyt uusia varmoja joukkoaltistumisia, yhtä mahdollista tutkitaan vielä. Joukkoaltistumisia on tullut tällä viikolla ilmi kahdeksan, mikä on vähemmän kuin viime viikolla.

Karanteeniin on asetettu tällä viikolla yli 275 hlöä, mikä on selvästi vähemmän kuin viime viikolla. 

Testaaminen 

Testaus toimii sujuvasti ajanvarauksella Oulussa. Lievilläkin oireilla tulee aina hakeutua testiin. Testiin mennessä ja sieltä palattaessa tulee käyttää kasvomaskia ja koronatestin tulokset täytyy odottaa kotona. 

Oulun kaupungin näytteenottopaikat sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä, Oritkarin drive-in-testauspisteellä ja koronavastaanotoilla. Katso ohjeet, miten pääset Oulussa näytteenottoon: www.ouka.fi/korona.

Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa. 

Oulun alueen suosituksia on jatkettu 3.12. saakka

Oulun kaupunkiin suunnattujen suositusten voimassaoloaikaa on jatkettu 3.12.2020 saakka, jotta varmistetaan koronatilanteen rauhoittuminen.

  • Suosittelemme käyttämään kasvomaskia julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa.
  • Suosittelemme, että ei pidetä yli 20 hengen yksityistilaisuuksia.
  • Suosittelemme noudattamaan ryhmämuotoiseen harrastamiseen tehtyjä ohjeita.
  • Suosittelemme välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle (yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliike).

  
Oulun kaupungin koronasivut www.ouka.fi/korona
 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.