Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 15.12.2020 – joukkoaltistuminen palvelutalossa ja mahdollinen joukkoaltistuminen ravintolassa

Alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tänään 15.12.2020 ja arvioi Oulun ja Pohjois-Pohjanmaan olevan edelleen leviämisvaiheessa. Koordinaatioryhmä suosittelee, että voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia jatketaan 19.12.2020–18.1.2021. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto tekee päätöksensä yleisötilaisuuksien ja tapahtumien rajoituksista tällä viikolla. Alueellisen koordinaatioryhmän tiedotteen 15.12. voi lukea tästä.

Oulun kaupunki on linjannut jo aiemmin 11.12.2020, että suositukset ja rajoitukset jatkuvat Oulussa ainakin 6.1.2021 saakka.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään tiistaina 15.12.2020 oululaisilla on todettu kello 16 mennessä yhteensä 10 uutta koronatartuntaa. Tartunnan lähteinä on ovat olleet perheen sisäiset tartunnat sekä tartunnat työpaikalta ja kaveriporukasta. Osa tartunnoista ei ole ollut jäljitettävissä. 

Joukkoaltistumiset Oulussa tällä viikolla

Karanteeniin on asetettu tänään 15.12.2020 Oulussa 43 henkilöä. 

Oulussa on tullut tietoon tänään yksi uusi joukkoaltistuminen Attendon Fregatti palvelutalossa. Toimenpiteisiin mahdollisten tartuntojen varalta on ryhdytty terveysviranomaisten ohjauksessa. Omaisille ja asukkaille on tiedotettu altistumisesta. 

Lisäksi on tullut ilmi mahdollinen altistumistilanne Oluthuone Leskisessä 12.12.2020 kello 20–22. Tuolloin ravintolassa oleilleiden on syytä tarkkailla vointiaan ja hakeutua herkästi testeihin.

Joukkoaltistumiset Oulussa tällä viikolla

Oulussa tällä viikolla tähän mennessä todettu 18 tartuntaa. Tämä on noin kolmanneksen vähemmän kuin viime viikolla samaan aikaan. Karanteeniin on asetettu 172 henkilöä. Joukkoaltistumisia on ollut kolme.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa 12 henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta.

Testaaminen

Maanantaina 14.12. testattiin 845 oululaista, määrä on edelleen vähemmän kuin aiemmilla viikoilla.

Lievilläkin oireilla tulee aina hakeutua testiin. Testiin mennessä ja sieltä palattaessa tulee käyttää kasvomaskia ja koronatestin tulokset täytyy odottaa kotona. Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa.

Suositukset

Oulun kaupungin koronasivuilta www.ouka.fi/korona löytyvät voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset Oulussa.

 

Uutista muokattu 15.12.2020 kello 20.47: Korjattu sairaalassa olevien määrä.

 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.