Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 15.3.

Oulu on epidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa. Tartuntojen kasvu on viime viikolla tasaantunut edellisten viikkojen tasolle. Alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu huomenna 16.3. arvioimaan alueen epidemiatilannetta ja tarvittavia suosituksia.

Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryppääseen on tänään ilmaantunut yksi uusi tartunta karanteenissa olleella työntekijällä. Yhteensä tartunnan saaneita sairaalan potilaita on edelleen 37 ja työntekijöitä 45. Tartuntaryppääseen liittyvät karanteenit jatkuvat vielä tällä viikolla osalla työntekijöistä ja potilaista. Uusia testauksia tehdään vielä. Muilla osastoilla, Hiirosenkodissa ja Oulunsalon kotihoidossa tapahtuneisiin altistumisiin liittyen ei ole tullut ilmi tartuntoja.

Tämän päivän viidestä tartunnasta tartuntalähteinä ovat perhe ja kaupunginsairaala. Tuntemattomasta lähteestä olevia tartuntoja on yksi.  

Altistumismahdollisuus: Liikuntakeskus Hukka 9.3. klo 14-15, 10.3. klo 14-15 ja 11.3. klo 10-11.

Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotusajanvaraus on toistaiseksi tauolla, koska THL:n uuden ohjeen mukaan AstraZenecan koronavirusrokotetta voidaan antaa myös 70 vuotta täyttäneille ja yli 70 -vuotiaat ovat rokotusjärjestyksessä ennen muita. Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotukset jatkuvat, kun yli 70-vuotiaat on rokotettu.

Nyt rokotusvuorossa ovat tänä vuonna 75 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat (vuonna 1946 tai aiemmin syntyneet) sekä samassa taloudessa asuvat omaishoitajat tai samassa taloudessa asuvat 70-vuotiaat tai sitä vanhemmat henkilöt. Vielä ei siis rokoteta laajamittaisesti 70-74-vuotiaita (vuonna 1947–1951 syntyneitä).

Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. Lue lisää koronarokotuksista.

Tällä viikolla Astra Zenecan ja Pfizerin rokotteita annetaan yli 4200 annosta. Modernan rokotetta ei viikolla 11 ole käytössä lainkaan.

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot

 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.