Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 16.11.2020 – Oulussa todettu yksi uusi kuolemantapaus

Oulussa koronaepidemia on edelleen perustasolla. Positiivisten näytteiden osuus kaikista testatuista laski viime viikon aikana. Oulussa on kuitenkin tänään 16.11. ilmennyt yksi uusi koronaan liitetty kuolema. Oulun yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella on epidemian aikana ilmaantunut nyt yhteensä 15 kuolemantapausta.

Tartuntojen määrä Oulussa

Tänään maanantaina 16.11.2020 Oulussa on kello 15 mennessä todettu viisi uutta koronatartuntaa. Viikonlopun vähäisempi testaaminen voi vaikuttaa tartuntojen määrään.

Tartunnan lähteet

Tartuntojen lähteet uusissa todetuissa tartunnoissa ovat pääosin hyvin tiedossa.

Ilmaantuvuus Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla 

Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla ollaan edelleen epidemian perustasolla. Positiivisten näytteiden osuus laski viime viikolla oululaisista otetuissa näytteissä 0,9%iin, kun se edellisellä viikolla 45 oli 1,2% ja viikolla 44 oli 1,8%. Positiivisten näytteiden osuuden pieneneminen kuvastaa tilanteen rauhoittumista Oulussa.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa vähemmän kuin viisi henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa on myös hoidossa alle viisi koronapotilasta.

Joukkoaltistumiset Oulussa

Uusia joukkoaltistumisia on tullut ilmi kaksi. Karanteeniin asettaminen on kesken eli selvitystyö asiassa on meneillään. 

Testaaminen 

Testaus toimii sujuvasti ajanvarauksella Oulussa. Lievilläkin oireilla tulee aina hakeutua testiin. Testiin mennessä ja sieltä palattaessa tulee käyttää kasvomaskia ja koronatestin tulokset täytyy odottaa kotona. 

Oulun kaupungin näytteenottopaikat sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä, Oritkarin drive-in-testauspisteellä ja koronavastaanotoilla. Katso ohjeet, miten pääset Oulussa näytteenottoon: www.ouka.fi/korona.

Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa. 

Oulun alueen suosituksia on jatkettu 3.12. saakka

Oulun kaupunkiin suunnattujen suositusten voimassaoloaikaa on jatkettu 3.12.2020 saakka, jotta varmistetaan koronatilanteen rauhoittuminen.

Suosittelemme käyttämään kasvomaskia julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa.
Suosittelemme, että ei pidetä yli 20 hengen yksityistilaisuuksia.
Suosittelemme noudattamaan ryhmämuotoiseen harrastamiseen tehtyjä ohjeita.
Suosittelemme välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle (yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliike).

  
Oulun kaupungin koronasivut

 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.