Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 16.12.2020

Oulu on edelleen leviämisvaiheessa, mutta epidemiatilanne on kehittymässä suotuisaan suuntaan. Tämä johtuu laajoista rajoitteista ja siitä, että oululaiset noudattavat suosituksia. Lähestyvä loma-aika juhlapyhineen, joihin tavallisesti liittyy matkustamista ja yhdessäoloa, sisältää kuitenkin valitettavasti merkittävän riskin tartuntamäärien kasvuun joulun jälkeen ja uuden vuoden alussa. 

Oulun hyvinvointilautakunta päätti tiistaina 15.12.2020 kokouksessaan alueellisen koordinaatioryhmän suosituksesta jatkaa 18.1.2021 saakka tartuntalain perusteella Oulun kaupungin hallinnoimien julkisten tilojen sulkemista. 

Kaupungin johtoryhmä kokoontui tänään keskiviikkona 16.12.2020 arvioimaan koronarajoitusten jatkamista alueellisen koordinaatioryhmän suositusten ja hyvinvointilautakunnan päätösten jälkeen. Johtoryhmä totesi, että alueellisen koordinaatioryhmän suosituksiin syytä yhtyä, sillä epidemiatilanne on Oulussa edelleen vakava, vaikka tartuntamäärät ovat laskussa. Kaupungin johtoryhmä linjasi, että koronarajoitustoimia jatketaan Oulun kaupungissa 18.1.2021 saakka. Jos koronatilanne sen sallii, rajoituksia voidaan purkaa aiemmin. 

Oulun kaupungin koronasivuilta www.ouka.fi/korona löytyvät voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset Oulussa.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään keskiviikkona 16.12.2020 oululaisilla on todettu kello 16 mennessä yhteensä 3 uutta koronatartuntaa. Tämä on keskiviikon luvuksi hyvin alhainen. 

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on asetettu tänään 16.12.2020 Oulussa 45 henkilöä. 

Oulussa on tullut tietoon tänään yksi uusi joukkoaltistuminen, joka koskee kahta työpaikkaa. Joukkoaltistuminen on tapahtunut työpaikkojen yhteisissä tiloissa. Altistuneita on yhteensä noin 40 henkilöä.

Tartuntojen määrä tällä viikolla

Oulussa tällä viikolla tähän mennessä todettu 21 tartuntaa, mikä on edelleen noin kolmanneksen vähemmän kuin viime viikolla samaan aikaan. 

Joukkoaltistumiset Oulussa tällä viikolla

Karanteeniin on asetettu tällä viikolla 217 henkilöä, mikä taas on liki puolet enemmän kuin viime viikolla vastaavaan aikaan. Joukkoaltistumisia on ollut neljä. Myös joukkoaltistumisia on ollut tällä viikolla enemmän viime viikkoon verrattuna. 

Ilmaantuvuus

Oulussa koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on nyt 120,5 sataatuhatta asukasta kohti. Pohjois-Pohjanmaan vastaava luku on 87,1. Ilmaantuvuusluvut ovat edelleen korkeat, mutta selvässä laskussa.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa 11 henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta. Sairaalahoidon tarve on Oulussa pysynyt melko matalalla tasolla. 

Testaaminen

Koronatesteissä käydään Oulussa selvästi viime viikkoa vähemmän. Lievilläkin oireilla tulee aina hakeutua testiin. Testiin mennessä ja sieltä palattaessa tulee käyttää kasvomaskia ja koronatestin tulokset täytyy odottaa kotona. 

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.