Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 17.12.2020

Oulu ja Pohjois-Pohjanmaa ovat edelleen epidemian pahimmassa eli leviämisvaiheessa. Vaikka tartuntojen määrä on vähenemässä jo toista viikkoa peräkkäin, on virusta edelleen Oulussa liikkeellä, eivätkä lähikontaktit ole turvallisia. Käsihygieniasta huolehtiminen, maskien käyttö, etätyö ja erilaisten tilaisuuksien välttäminen ovat edelleen tarpeen. Lievilläkin flunssaoireilla ja myös vatsaoireilla tulee hakeutua testiin.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään torstaina 17.12.2020 oululaisilla on todettu kello 16 mennessä yhteensä 9 uutta koronatartuntaa. Tartuntalähteinä ovat työpaikat, kotimaan ja ulkomaan matkailu sekä perheen sisäiset tartunnat.

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on asetettu tänään 17.12.2020 Oulussa 30 henkilöä. Tietoon ei ole tullut uusia joukkoaltistustapauksia.

Tartuntojen määrä tällä viikolla

Oulussa tällä viikolla tähän mennessä todettu 30 tartuntaa, mikä on lähes puolet vähemmän kuin viime viikolla samaan aikaan. 

Joukkoaltistumiset Oulussa tällä viikolla

Karanteeniin on asetettu tällä viikolla 247 henkilöä, mikä on hieman enemmän kuin viime viikolla vastaavaan aikaan. Joukkoaltistumisia on ollut neljä. Myös joukkoaltistumisia on ollut tällä viikolla enemmän viime viikkoon verrattuna. 

Ilmaantuvuus

Oulussa koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on nyt 111,4 sataatuhatta asukasta kohti. Pohjois-Pohjanmaan vastaava luku on 81,8. Ilmaantuvuusluvut ovat hitaassa laskussa.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa 11 henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta. Sairaalahoidon tarve on Oulussa pysynyt melko matalalla tasolla. 

Testaaminen

Näytteenotto on jatkunut edellistä viikkoa hiljaisempaan tahtiin. Lievilläkin flunssa- ja myös vatsaoireilla tulee aina hakeutua testiin. Testiin mennessä ja sieltä palattaessa tulee käyttää kasvomaskia ja koronatestin tulokset täytyy odottaa kotona. 

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa.

Suositukset

Oulun kaupungin koronasivuilta www.ouka.fi/korona löytyvät voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset Oulussa.  Rajoitukset ovat voimassa 18.1.2021 saakka. Tilanteen helpottumista seurataan tarkasti, ja rajoitteita voidaan tarvittaessa helpottaa jo aiemmin, jos mahdollista.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.