Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 17.3. - Oulu edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa

Päivitetty 17.3.2021 kello 15.56

Oulu on epidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa. Uusien tartuntojen kasvuvauhti on tällä viikolla jatkunut tasaisena. Pohjoisen hiihtolomien vaikutus kaupungin epidemiatilanteeseen ei ole vielä näkyvissä. Etelä-Suomen heikkenevä epidemiatilanne muuntoviruksen vaikutuksesta odotetaan vaikuttavan Oulunkin epidemiatilanteeseen sitä heikentäen huhti-toukokuun aikana.

Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryppääseen on tänään ilmaantunut yksi uusi työntekijän tartunta. Yhteensä tartunnan saaneita sairaalan potilaita on 40 ja työntekijöitä 47. Tartuntoihin liittyvät karanteenit jatkuvat vielä tällä viikolla. Uusia testauksia tehdään vielä. Muilla osastoilla, Hiirosenkodissa ja Oulunsalon kotihoidossa tapahtuneisiin altistumisiin liittyen ei ole tullut ilmi tartuntoja.

Tämän päivän viidestä tartunnasta tartuntalähteinä ovat yksityiset kokoontumiset, perhe, ja kaupunginsairaala. Tuntemattomasta lähteestä olevia tartuntoja oli tänään yksi.

Katso mahdolliset altistumispaikat ja -ajat 14 vuorokauden ajalta.

Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus

Ajanvaraus rokotuksiin on suljettu tilapäisesti ja ajanvaraus avautuu uudelleen 24.3. klo 8. 

Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotusajanvaraus on toistaiseksi tauolla, koska THL:n uuden ohjeen mukaan AstraZenecan koronavirusrokotetta voidaan antaa myös 70 vuotta täyttäneille ja yli 70 -vuotiaat ovat rokotusjärjestyksessä ennen muita. Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotukset jatkuvat, kun yli 70-vuotiaat on rokotettu.

Nyt rokotusvuorossa ovat tänä vuonna 75 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat (vuonna 1946 tai aiemmin syntyneet) sekä samassa taloudessa asuvat omaishoitajat tai samassa taloudessa asuvat 70-vuotiaat tai sitä vanhemmat henkilöt. Vielä ei siis rokoteta laajamittaisesti 70-74-vuotiaita (vuonna 1947–1951 syntyneitä).

Tällä viikolla Astra Zenecan ja Pfizerin rokotteita annetaan yli 4200 annosta. Modernan rokotetta ei viikolla 11 ole käytössä lainkaan.

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Kuntalaisten kannattaa suosia Limingantullin näytteenottopistettä vähäisempien ruuhkien ja hyvien parkkitilojen vuoksi. Limingantullissa on myös ajanvarauksellisia näytteenottoaikoja runsaasti enemmän saatavilla kuin koronavastaanotoilla. Katso saapumisohje Limingantullin näytteenottopisteelle.

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot

 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.