Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 18.12.2020

Oulu on edelleen leviämisvaiheessa, mutta epidemiatilanne on hitaasti helpottamassa nyt toista viikkoa peräkkäin.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään perjantaina 18.12.2020 oululaisilla on todettu kello 15 mennessä yhdeksän uutta koronavirustartuntaa.

Tartunnan lähteinä ovat olleet enimmäkseen perheen sisäiset tartunnat ja tuttavapiiristä saadut tartunnat.

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on asetettu tänään 18.12.2020 Oulussa 38 henkilöä. Tänään ei ole tullut tietoon uusia joukkoaltistustapauksia.

Tartuntojen määrä tällä viikolla

Oulussa on kuluneella viikolla todettu perjantai-iltapäivään mennessä 39 koronatartuntaa, mikä on lähes puolet vähemmän kuin edellisellä viikolla samaan aikaan.

Joukkoaltistumiset tällä viikolla

Joukkoaltistumisia on ollut tällä viikolla perjantai-iltapäivään mennessä neljä kappaletta. Viime viikolla samaan aikaan joukkoaltistumisia ei ollut yhtään.

Karanteeniin on asetettu tällä viikolla 286 henkilöä, mikä on enemmän kuin edellisellä viikolla saman aikaan.

Ilmaantuvuus Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla

Oulussa 18.12. koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on 102,7 sataatuhatta asukasta kohti. Pohjois-Pohjanmaan ilmaantuvuus on 75,9. Koronan ilmaantuvuus on Oulussa ja Pohjoismaalla laskussa. 

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa kahdeksan henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta. Sairaalahoidon tarve ei ole kasvussa.

Testaaminen

Testaaminen on vilkastunut Oulun kaupungin näytteenottopisteissä loppuviikkoa kohti. Tällä viikolla tultaneen tekemään noin 3000 koronatestiä. Edellisellä viikolla tehtiin 3412 testiä. Testaaminen on vähenemässä toista viikkoa peräkkäin huolimatta kehotuksista hakeutua testeihin lievilläkin oireilla.

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa.

Suositukset

Oulun kaupungin koronasivuilta http://www.ouka.fi/korona löytyvät voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset Oulussa. Rajoitukset ovat voimassa 18.1.2021 saakka.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.