Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 19.11.2020 – joukkoaltistumiset Merikosken Itäkangastien yläkoulun yksikössä ja Oulunsalon Kirkonkylän koululla

Alkuviikosta alkanut epidemian kiihtyminen jatkuu Oulussa. Tänään on myös todettu kaksi joukkoaltistumista kouluilla.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään torstaina 19.11.2020 Oulussa on kello 15 mennessä todettu 13 uutta koronatartuntaa.

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Uusia joukkoaltistumisia on tänään 19.11. tullut ilmi kolme. Karanteeniin on tänään asetettu 100 henkilöä.

Joukkoaltistumisissa on kaksi koulualtistumista. Merikosken Itäkangastien yläkoulun yksikössä on asetettu noin 60 henkilöä karanteeniin. Oulunsalon Kirkonkylän koululla on asetettu noin 30 henkilöä karanteeniin.

Tartuntojen määrä tällä viikolla

Tartuntoja on tällä viikolla Oulussa ilmaantunut 19.11. kello 15 mennessä 41 kappaletta, mikä on jo lähes saman verran kuin viime viikolla yhteensä. Joukkoaltistumisia on tämän viikon aikana ilmaantunut yhteensä seitsemän. Karanteeniin on tällä viikolla asetettu noin 200 henkilöä.

Ilmaantuvuus Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla 

Pohjois-Pohjanmaalla ollaan edelleen epidemian perustasolla ja Oulussa kiihtymisvaiheen kynnyksellä. Pohjois-Pohjanmaalla ilmaantuvuus on 31,9 eli luvut ovat lievässä nousussa. Oulussa ilmaantuvuus on 55,4, ja se on myös lievässä nousussa. Seuraavan kerran epidemiavaihetta arvioidaan alueellisen koordinaatioryhmän toimesta tiistaina 24.11.2020.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa vähemmän kuin viisi henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa on myös hoidossa alle viisi koronapotilasta.

Testaaminen 

Testaaminen on vilkastunut tällä viikolla Oulussa. Testaus toimii sujuvasti ajanvarauksella. Lievilläkin oireilla tulee aina hakeutua testiin. Testiin mennessä ja sieltä palattaessa tulee käyttää kasvomaskia ja koronatestin tulokset täytyy odottaa kotona. 

Oulun kaupungin näytteenottopaikat sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä, Oritkarin drive-in-testauspisteellä ja koronavastaanotoilla. Katso ohjeet, miten pääset Oulussa näytteenottoon: www.ouka.fi/korona.

Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa. 

Oulun alueen suosituksia on jatkettu 3.12. saakka

Oulun kaupunkiin suunnattujen suositusten voimassaoloaikaa on jatkettu 3.12.2020 saakka, jotta varmistetaan koronatilanteen rauhoittuminen.

Suosittelemme käyttämään kasvomaskia julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa.
Suosittelemme, että ei pidetä yli 20 hengen yksityistilaisuuksia.
Suosittelemme noudattamaan ryhmämuotoiseen harrastamiseen tehtyjä ohjeita.
Suosittelemme välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle (yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliike).

 
Oulun kaupungin koronasivut 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.