Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 19.12.2020 – suosituksia edelleen tärkeää noudattaa

Oulu on edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa huolimatta laskussa olevista tartuntaluvuista. Kaikkia voimassa olevia suosituksia on tärkeää noudattaa, jotta kaupungissa oleva hyvä kehitys jatkuisi.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään lauantaina 19.12.2020 oululaisilla on todettu kello 14 mennessä seitsemän uutta koronavirustartuntaa.

Tartunnan lähteinä ovat olleet tuttavapiiristä saadut tartunnat, perheen sisäiset tartunnat ja ulkomailta lähtöisin olevat tartunnat. Yksi tänään todetuista tartunnoista tuli ilmi Oulun kaupunginsairaalan osaston H1 potilaalla, aiemmin osastolla mahdollisesti tapahtuneen altistumisen vuoksi. Mahdollinen altistuminen on tapahtunut asianmukaisista turvatoimista huolimatta, ja altistumisepäilyn tultua ilmi on osastolla otettu käyttöön vielä ylimääräisiä turvatoimia.

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on asetettu tänään 19.12.2020 Oulussa yhdeksän henkilöä. Tänään ei ole tullut tietoon uusia joukkoaltistumisia.

Scandic Oulu City -hotellissa 16.-17.12.2020 asioineita asiakkaita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan ja oireitaan mahdollisen korona-altistumisen vuoksi. Testeihin kannattaa hakeutua herkästi lievissäkin oireissa.

Tartuntojen määrä tällä viikolla

Oulussa on kuluneella viikolla todettu lauantai-iltapäivään mennessä 46 koronatartuntaa, mikä on yli kolmanneksen vähemmän kuin edellisellä viikolla tähän aikaan.

Joukkoaltistumiset tällä viikolla

Joukkoaltistumisia on ollut tällä viikolla lauantai-iltapäivään mennessä neljä kappaletta, kun edellisellä viikolla niitä oli kaksi.

Karanteeniin on asetettu tällä viikolla 295 henkilöä, mikä on hieman enemmän kuin edellisellä viikolla.

Ilmaantuvuus Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla

Oulussa 19.12. koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on 97,4 sataatuhatta asukasta kohti. Pohjois-Pohjanmaan ilmaantuvuus on 68,2. Koronan ilmaantuvuus on Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla laskussa.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa seitsemän henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa on alle viisi koronapotilasta hoidossa. Sairaalahoidon tarve ei ole kasvussa.

Testaaminen

Loppuviikkoa kohden näytteenotto Oulun kaupungin näytteenottopisteissä vilkastui, ja viikon näytemääräksi varmistui 3149, mikä on vain noin 10 prosenttia vähemmän kuin edellisellä viikolla.

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa.

Suositukset

Oulun kaupungin koronasivuilta http://www.ouka.fi/korona löytyvät voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset Oulussa. Rajoitukset ovat voimassa 18.1.2021 saakka.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.