Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 2.1.2021

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään 2.1.2021 oululaisilla on todettu kello 14 mennessä 5 uutta tartuntaa.

Tartuntoja on tullut ilmi vähemmän kuin aiempina päivinä tällä viikolla. Pyhäpäivistä johtuen myös testaaminen on ollut vähäisempää.
Tartuntalähteinä ovat olleet ravintola, perhe ja selvittämätön lähde.

Karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on asetettu tänään 2.1.2021 Oulussa kello 14 mennessä 11 henkilöä.

Oulun kaupunginsairaalassa osastolla B3 on uusi korona-altistuminen. Uusien sairaalaan tulevien potilaiden testauskäytäntöjä
on tiukennettu yhteistyössä yhteispäivystyksen kanssa. Joukkoaltistumisia ei ole todettu.

Tartuntojen määrä Oulussa tällä viikolla

Oulussa on tällä viikolla lauantai-iltapäivään mennessä todettu 77 tartuntaa, mikä on reilut kolme kertaa enemmän kuin viime viikolla.

Karanteenit ja  joukkoaltistumiset Oulussa tällä viikolla

Karanteeniin on asetettu tällä viikolla tähän mennessä 269 henkilöä. Tämä on yli kolminkertainen määrä edelliseen viikkoon verrattuna. Joukkoaltistumisia on ollut yksi.

Epidemiatilanne

Oulussa koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on nyt 55,9 sataatuhatta asukasta kohti, koko Pohjois-Pohjanmaan vastaava luku on 34,3.

Oulussa ollaan leviämisvaiheessa ja tartuntojen määrä on nousussa.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa alle viisi koronapotilasta. Myös Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta.

Testaaminen

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Limingantullin näytteenottopiste on avoinna joka päivä, myös viikonloppuisin ja arkipyhinä. Viikonloppuisin ja arkipyhinä näytteenotosta Limingantullin näytteenottopisteellä vastaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Lisäksi koronanäytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla ja työterveyshuolloissa.

Suositukset

Lievissäkin oireissa tulee jäädä pois töistä, harrasteista, tapaamisista ja tulee hakeutua välittömästi testeihin. Sosiaalisen kontaktien määrää kannattaa edelleen rajoittaa.

Oulun kaupungin koronasivuilta www.ouka.fi/korona löytyvät voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset Oulussa.  Rajoitukset ovat voimassa 18.1.2021 saakka. Rajoitusten voimassaoloa arvioidaan seuraavan kerran 7.1.2021 kokoontuvassa alueellisessa koronakoordinaatioryhmässä.

Rokottaminen

Rokotukset jatkuvat ensi viikolla terveydenhuoltohenkilöstön sekä hoivakotien asukkaiden ja henkilöstön rokotuksilla. Laajamittaisten joukkorokotusten aloitusajankohtaa Oulussa ei tiedetä.

Pyydämme kuntalaisia välttämään yhteydenottoja rokotusasiaan liittyen. Ajantasainen tieto koronarokotuksista löytyy kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona.

Lisätietoja

Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo p.  040 515 6131

 

 

 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.