Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 2.12.2020

Alkuviikon uusien tartuntojen määrä on lähes viime viikon tasolla eli korkea. Oulu on leviämisvaiheessa. Stora Enson tartuntaryväs näyttää laantumisen merkkejä, mutta arvioon tuo epävarmuutta vielä suuri määrä analysoimattomia näytteitä.

Oleellista on, että jokainen vähentää päivittäisten kontaktien määrää nyt reilun kahden viikon ajan ja huolehtii turvaohjeiden noudattamisesta. 

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään keskiviikkona 2.12.2020 oululaisilla on todettu kello 16 mennessä yhteensä 13 uutta koronatartuntaa. Näistä kahden tartunta liittyy Stora Ensoon.

Stora Ensoon liittyviä ulkomaalaisten työntekijöiden tartuntoja ei ole tullut ilmi yhtään. Edelleen on kuitenkin suuri määrä otettuja näytteitä, joista odotetaan vastausta.

Tartuntalähteinä Oulussa ovat olleet muun muassa perheen sisäiset tartunnat, sekä koulusta ja työstä tulleet tartunnat.

Tartuntojen määrä tällä viikolla

Oulussa tällä viikolla tähän mennessä todettu 52 tartuntaa oululaisilla ja lisäksi 15 Stora Enson työmaahan liittyvää ulkomaalaisten työntekijöiden tartuntaa. 

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Tänään keskiviikkona 2.12.2020 karanteeniin on asetettu noin 149 henkilöä. 

Joukkoaltistumisia on tullut ilmi kaksi, joista toinen on Rajakylän alakoululla. Lisäksi selvitellään laajaa koulualtistusta, josta tiedotamme lisää huomenna. Altistuneisiin tai heidän huoltajiinsa ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Joukkoaltistumiset tällä viikolla

Tällä viikolla karanteeniin asetettu yli 376 henkilöä Oulussa. Joukkoaltistumisia on ollut neljä. 

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa viisi henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa ei ole koronapotilaita hoidossa. 

Testaaminen

Eilen tiistaina 1.12.2020 näytteenotto jatkui aktiivisena, Oulun kaupungin näytteenottopisteissä otettiin yli 1000 näytteitä. Yhteensä tällä viikolla on otettu jo yli 2000 näytettä.

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa.

Suositukset

Eilen 1.12.2020 voimaan tulleita suosituksia näytään noudattavan jo melko hyvin, mutta poikkeuksiakin tulee esille. Osa toimijoista ei näytä noudattavan suosituksia sulkea tilat tai keskeyttää toimintaa 18.12.2020 saakka. 

Oulun yläkouluissa otetaan käyttöön kasvomaskit 3.12.2020 alkaen. Maskisuositus on voimassa tällä erää 18.12.2020 asti. Maskin käyttöön on vahva suositus. Maskia käytetään aina sisätiloissa, syömistä lukuun ottamatta. Koulu antaa kaikille oppilailleen tarvittavan määrän kertakäyttöisiä kasvomaskeja. Huoltajia tiedotetaan maskin käytöstä Wilman kautta. 

Oulun kaupungin koronasivuilta www.ouka.fi/korona löytyvät tiedot koronavirusepidemian leviämisvaiheen toimenpiteistä Oulussa sekä aikaisemmista suosituksista.


 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.