Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 20.12.2020

Oulu on edelleenkin leviämisvaiheessa, mutta koronan ilmaantuvuus on selvässä laskussa toista viikkoa peräkkäin.

Alkavalla lomakaudella lähikontakteihin, sosiaalisiin kokoontumisiin ja matkustamiseen tulee suhtautua erityisellä varovaisuudella, jotta voimakkailla rajoituksilla aikaansaatu myönteinen kehitys ei romutu lomakauden jälkeen.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään sunnuntaina 20.12.2020 oululaisilla on todettu kello 14 mennessä kaksi uutta koronavirustartuntaa.

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on asetettu tänään 20.12.2020 Oulussa 19 henkilöä. Tänään ei ole tullut tietoon uusia joukkoaltistumisia.

Tartuntojen määrä tällä viikolla

Oulussa on kuluneella viikolla todettu sunnuntai-iltapäivään mennessä 48 koronatartuntaa, mikä on liki puolet vähemmän kuin viime viikolla.

Joukkoaltistumiset tällä viikolla

Joukkoaltistumisia on ollut tällä viikolla sunnuntai-iltapäivään mennessä neljä kappaletta, mikä on puolet enemmän kuin viime viikolla.

Karanteeniin on asetettu tällä viikolla 314 henkilöä, mikä on noin viidenneksen enemmän kuin viime viikolla.

Ilmaantuvuus Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla

Oulussa 20.12. koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on 83,9 sataatuhatta asukasta kohti. Pohjois-Pohjanmaan ilmaantuvuus on 63,5. Koronan ilmaantuvuus on Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla laskussa.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa 10 henkilöä, määrä on tänään noussut. Oulun kaupunginsairaalassa on alle viisi koronapotilasta hoidossa, määrä on ennallaan.

Testaaminen

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa.

Suositukset

Kaikkien suositusten noudattaminen on edelleen välttämätöntä, vaikka epidemiatilanne onkin helpottumassa. Oulun kaupungin koronasivuilta www.ouka.fi/korona löytyvät voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset Oulussa. Rajoitukset ovat voimassa 18.1.2021 saakka.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.