Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 21.12.2020 – lievissäkin oireissa tulee hakeutua testiin myös joulunpyhinä

Oulu on leviämisvaiheessa, mutta koronan ilmaantuvuus on selvässä laskussa.

Alkavalla lomakaudella lähikontakteihin, sosiaalisiin kokoontumisiin ja matkustamiseen tulee suhtautua erityisellä varovaisuudella, jotta voimakkailla rajoituksilla aikaansaatu myönteinen kehitys ei romutu lomakauden jälkeen.

Lievissäkin oireissa tulee hakeutua testiin myös joulunpyhinä.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään maanantaina 21.12.2020 kello 14.45 mennessä Oulussa ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja.

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on asetettu tänään 21.12.2020 Oulussa kuusi henkilöä toisella paikkakunnalla tapahtuneen altistuksen vuoksi. Tänään ei ole tullut tietoon uusia joukkoaltistumisia.

Ilmaantuvuus Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla

Oulussa 21.12. koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on 77,1 sataatuhatta asukasta kohti. Pohjois-Pohjanmaan ilmaantuvuus on 58,2. Koronan ilmaantuvuus on Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla laskussa.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa kahdeksan henkilöä, määrä on vähentynyt. Oulun kaupunginsairaalassa on alle viisi koronapotilasta hoidossa, määrä on ennallaan.

Testaaminen

Testausmäärissä on pientä vähenemistä Oulun kaupungin näytteenottopisteissä.

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa.

Koronavastaanotot ovat joulun ja vuodenvaihteen aikaan ma-pe avoinna normaalisti (arkipyhinä suljettu). Myös Limingantullin näytteenottopiste on avoinna ma-su normaalisti. Viikonloppuisin ja arkipyhinä näytteenotosta Limingantullin näytteenottopisteellä vastaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

Suositukset

Oulun kaupungin koronasivuilta http://www.ouka.fi/korona löytyvät voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset Oulussa. Rajoitukset ovat voimassa 18.1.2021 saakka.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.