Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 22.1.2021 – joukkoaltistuminen Kuukkelin päiväkodissa, useita mahdollisia altistumisia ravintoloissa ja kuntosalilla

Oulu on kiihtymisvaiheessa, vaikka ilmaantuvuuden osalta leviämisvaiheen kriteerit täyttyvät. Tartuntojen määrä on tämän viikon ollut hienoisessa kasvussa kääntäen viime viikolla syntynyttä laskevaa trendiä.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään 22.1.2021 on Oulussa kello 16 mennessä todettu 22 uutta koronavirustartuntaa, mikä on korkein päivittäinen luku tällä viikolla. Tartuntalähteinä ovat olleet kaveritapaamiset ja perhe, tuntemattomien lähteiden osuus noin 20 prosenttia.

Karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on tänään 22.1. asetettu Oulussa 46 henkilöä, mutta yhteydenotot ovat vielä kesken ja luku tulee nousemaan. Tänään on tullut ilmi yksi uusi joukkoaltistuminen Kuukkelin päiväkodissa. Altistuneisiin tai heidän huoltajiinsa ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Mahdollisia korona-altistumisia on voinut tapahtua myös seuraavissa paikoissa:

  • pizzeria Da Max 17.1. kello 18–19
  • Tuiran Hesburger 18.1. kello 16–22
  • kuntosali Sportello keskustassa 20.1 kello 19–20

Kyseisissä tiloissa asioineita henkilöitä pyydetään tarkkailemaan vointiaan tarkasti ja kehotetaan hakeutumaan testeihin herkästi, jos oireita ilmenee.

Tartunnat, karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tällä viikolla

Oulussa on tällä viikolla perjantaihin 22.1.2021 iltapäivään mennessä ilmennyt yhteensä 86 uutta tartuntaa, mikä on yhtä paljon kuin viime viikolla yhteensä. Viime viikolla samaan aikaan uusien tartuntojen määrä oli 25 prosenttia vähäisempi.

Karanteeniin on asetettu tämän viikon aikana 415 henkilöä, mikä on lähes puolitoistakertainen määrä verrattuna siihen, mitä viime viikolla oli samaan aikaan. Joukkoaltistumisia on ollut tällä viikolla yhdeksän, kun niitä viime viikolla oli yhteensä viisi.

Epidemiatilanne

Ilmaantuvuus on tasaantunut. Oulussa 14 vuorokauden ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on 102,1, Pohjois-Pohjanmaalla 63.

Sairaalahoidossa olevat

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on hoidossa alle 5 koronapotilasta. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa seitsemän koronapotilasta. Sairaalahoidon tarve ei ole kasvussa.

Testaaminen

Tällä viikolla tultaneen yltämään noin 2500–2600 testiin, testausmäärät ovat kasvaneet viime viikosta noin 20 prosenttia. On hyvä, että testaaminen on nousussa, sillä sen avulla epidemiatilanteesta saadaan luotettavampi kuva.

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Kuntalaisten kannattaa suosia Limingantullin näytteenottopistettä vähäisempien ruuhkien ja hyvien parkkitilojen vuoksi. Lisäksi koronanäytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla ja työterveyshuolloissa.

Limingantullin näytteenottopiste on avoinna joka päivä, myös viikonloppuisin ja arkipyhinä. Viikonloppuisin ja arkipyhinä näytteenotosta siellä vastaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

Rokottaminen

Ensi viikolla odotetaan päätöstä, saako Astra Zenecan rokote myyntiluvan.  Myyntilupa lisäisi käytettävissä olevien rokotteiden määrää arviolta helmikuun puolenvälin jälkeen ja vauhdittaisi rokotusjärjestyksessä etenemistä.

Ensi viikolla valtaosa käytettävissä olevista rokotteista tullaan käyttämään kolme viikkoa sitten rokotettujen tehosteannoksiin. Muilta osin jatketaan rokotuksia tehostetussa palveluasumisessa. Rokotemääristä ei ole täsmällistä tietoa helmikuun osalta. Tietoa siitä, milloin ikäryhmittäiset rokotukset pääsevät alkamaan ei ole. Alle 70-vuotiaille tarkoitettujen joukkorokotusten alkamisajankohta ei myöskään ole tiedossa. Joukkorokotusten suunnittelu on käynnissä. Oulun kaupunki noudattaa kansallista rokotejärjestystä.

Pyydämme kuntalaisia välttämään yhteydenottoja rokotusasiaan liittyen. Ajantasainen tieto koronarokotuksista löytyy kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona.

Suositukset

Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset löytyvät kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona.

 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.