Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 22.11.2020 – kaikkia voimassa olevia suosituksia on nyt erittäin tärkeä noudattaa

Koronaepidemian kiihtyminen on tällä viikolla jatkunut Oulussa. Tällä viikolla Oulussa on ilmaantunut lähes kaksinkertainen määrä koronatartuntoja edelliseen viikkoon verrattuna. Kaikkia voimassa olevia suosituksia on nyt erittäin tärkeä noudattaa. Tärkeintä on 1) mahdollisuuksien mukaan välttää ylimääräisiä kontakteja, kokoontumisia ja tilaisuuksia; 2) hakeutua aivan lievissäkin oireissa testiin (ja olla siihen asti karanteeninomaisissa olosuhteissa); 3) huolehtia korostetusti käsihygieniasta (10-20 käsienpesua päivässä, tai käsidesin aktiivinen käyttö); 4) käyttää maskia kodin ulkopuolella yleisissä sisätiloissa koko ajan (ja varmistaa, että osaa käyttää maskia oikein). THL:n ohjeet kasvomaskin käytöstä

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään sunnuntaina 22.11.2020 Oulussa on kello 15 mennessä todettu 13 uutta koronatartuntaa. Tartuntalähteitä ovat mm. perheen sisäiset tartunnat ja työpaikoilla tapahtuneet tartunnat.

Tänään 22.11.2020 on ilmennyt uusi koronaan liittyvä kuolema Jaarankartanon palvelukodissa. Tämä on toinen koronaan liittyvä kuolema Jaarankartanossa. Oulun kaupunki on tiedottanut Jaarankartanossa tapahtuneista altistumisista aiemmin 8.11.2020, 10.11.2020 ja 17.11.2020. Tilannetta seurataan tarkasti ja kaikki ehkäisykeinot tartuntojen leviämiseksi ovat käytössä.

Merikosken yläkoulu on tänään päätetty siirtää etäopetukseen 29.11.2020 saakka lukuisten korona-altistusten vuoksi.

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Tänään 22.11.2020 on Oulussa tullut ilmi yksi uusi joukkoaltistuminen Kaukovainion koululla, jossa yhteensä lähes 90 henkilöä on asetettu karanteeniin.

Tartuntojen määrä tällä viikolla

Tartuntoja on tällä viikolla Oulussa ilmaantunut 22.11. kello 15 mennessä yhteensä 76 kappaletta, mikä on lähes kaksinkertainen määrä viime viikkoon verrattuna, ja yhtä paljon kuin Oulun siirtyessä kiihtymisvaiheen kynnykselle viikoilla 43 ja 44. Tällä viikolla on ilmaantunut 10 joukkoaltistumista, mikä on yksi enemmän kuin viime viikolla. Karanteeniin on tällä viikolla Oulussa asetettu noin 400 henkilöä, mikä on noin kolmanneksen enemmän kuin viime viikolla. Tällä viikolla on todettu kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemantapausta. Sairaalahoidon määrä ei ole merkittävästi kasvanut tämän viikon aikana.

Ilmaantuvuus Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla 

Uusia tartuntoja tullut selvästi aiempia viikkoja enemmän. Arvio siitä, onko Oulu siirtynyt epidemiassa uuteen vaiheeseen, tehdään tiistaina 24.11.2020 alueellisen koordinaatioryhmän kokouksessa.

Samalla arvioidaan myös nyt voimassa olevien rajoitusten ja suositusten jatko sekä tarve uusille.

Ouluun vaikuttaa myöskin koko Suomen, ja etenkin Länsi-Pohjan sekä pääkaupunkiseudun tilanne. Suomessa koronaepidemian toinen aalto on voimistunut viime viikolla uudelleen, lyhyen tasaantumisvaiheen jälkeen. Länsi-Pohja on epidemian perustasoa vakavammassa kiihtymisvaiheessa. Pääkaupunkiseudulla ilmoitettiin torstaina 19.11.2020 epidemian vakavimpaan, eli leviämisvaiheeseen siirtymisestä.  

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa kuusi henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa ei ole koronapotilaita hoidossa.

Testaaminen 

Testaaminen on vilkastunut tällä viikolla Oulussa. Testaus toimii sujuvasti ajanvarauksella. Lievilläkin oireilla tulee aina hakeutua testiin. Testiin mennessä ja sieltä palattaessa tulee käyttää kasvomaskia ja koronatestin tulokset täytyy odottaa kotona. 

Oulun kaupungin näytteenottopaikat sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä, Oritkarin drive-in-testauspisteellä ja koronavastaanotoilla. Katso ohjeet, miten pääset Oulussa näytteenottoon: www.ouka.fi/korona.

Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa. 

Oulun alueen suosituksia on jatkettu 3.12. saakka

Oulun kaupunkiin suunnattujen suositusten voimassaoloaikaa on jatkettu 3.12.2020 saakka, jotta varmistetaan koronatilanteen rauhoittuminen.

  • Suosittelemme käyttämään kasvomaskia julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa.
  • Suosittelemme, että ei pidetä yli 20 hengen yksityistilaisuuksia.
  • Suosittelemme noudattamaan ryhmämuotoiseen harrastamiseen tehtyjä ohjeita.
  • Suosittelemme välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle (yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliike).

  
Oulun kaupungin koronasivut 

 

 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.