Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 23.11.2020 – joukkoaltistumiset Kaukovainion koululla ja OSAOn Kontinkankaan yksikössä

Koronatartuntojen määrä Oulussa on säilynyt korkeahkona eikä osoita selviä vähenemisen merkkejä. Tartuntojen määrä ei ole kuitenkaan viimeisen viikon aikana nousevasti kiihtynytkään.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään maanantaina 23.11.2020 Oulussa on kello 16 mennessä todettu 8 uutta koronatartuntaa.  Tartuntalähteitä ovat mm. perheen sisäiset tartunnat ja työpaikoilla sekä koulussa tapahtuneet tartunnat.

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Tänään 23.11.2020 on Oulussa tullut ilmi kaksi uutta joukkoaltistumista, joista toinen on tapahtunut OSAOn Kontinkankaan yksikön lähihoitajakoulutuksessa.

Toinen uusi joukkoaltistuminen on tullut tänään ilmi Kaukovainion koululla, jossa todettiin myös eilen joukkoaltistuminen.

Uusien joukkoaltistumisten seurauksena yhteensä noin 60 henkilöä on tänään asetettu karanteeniin.

Saamamme tiedon mukaan neljässä ravintolassa Oulussa on ollut mahdollista altistua koronalle. Seuraavissa ravintoloissa kyseisinä aikoina oleskelleiden on tarpeen tarkkailla oireitaan ja herkästi hakeutua testeihin.

  • Sticky Wingers Oulu, keskiviikkona 18.11.2020 kello 19.30–21
  • Tuba Food & Lounge, keskiviikkona 18.11.2020 kello 18–19.30
  • Pepper's, keskiviikkona 18.11. ja torstaina 19.11. kello 21–22
  • COVID-19 Bar, keskiviikkona 18.11. ja torstaina 19.11. kello 21–22

Tartuntojen määrä tällä viikolla

Uusien tartuntojen ja joukkoaltistumisien määrä tänään on viime viikon maanantain tasoa. Maanantain tulokset heijastavat viikonlopun vähäisempää testaamista.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa alle viisi henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa ei ole koronapotilaita hoidossa.

Testaaminen 

Viime viikolla Oulun kaupungin näytteenottopaikoilla otettiin yhteensä 3373 koronanäytettä eli kyseessä oli yksi vilkkaimmista viikoista.

Testaus toimii sujuvasti ajanvarauksella. Lievilläkin oireilla tulee aina hakeutua testiin. Testiin mennessä ja sieltä palattaessa tulee käyttää kasvomaskia ja koronatestin tulokset täytyy odottaa kotona. 

Oulun kaupungin näytteenottopaikat sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä, Oritkarin drive-in-testauspisteellä ja koronavastaanotoilla. Katso ohjeet, miten pääset Oulussa näytteenottoon: www.ouka.fi/korona.

Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa. 

Oulun alueen suosituksia on jatkettu 3.12. saakka

Oulun kaupunkiin suunnattujen suositusten voimassaoloaikaa on jatkettu 3.12.2020 saakka, jotta varmistetaan koronatilanteen rauhoittuminen.

  • Suosittelemme käyttämään kasvomaskia julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa.

  • Suosittelemme, että ei pidetä yli 20 hengen yksityistilaisuuksia.

  • Suosittelemme noudattamaan ryhmämuotoiseen harrastamiseen tehtyjä ohjeita.

  • Suosittelemme välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle (yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliike).

Suositusten jatkamiseen ja uusien suositusten tai rajoitusten tarpeeseen ottaa huomenna 24.11. kantaa alueellinen koordinaatioryhmä.

Oulun kaupungin koronasivut: www.ouka.fi/korona

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.