Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 24.11.2020 – joukkoaltistuminen Haukiputaan lukiossa

Oulussa korkea uusien tartuntojen taso jatkuu.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä on kokoontunut tänään tiistaina 24.11.2020. Alueelliselta koordinaatioryhmältä on tulossa tiedote, joka sisältää kannanoton epidemiatilanteeseen sekä uudet alueelliset suositukset.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään tiistaina 24.11.2020 Oulussa on kello 16 mennessä todettu 9 uutta koronatartuntaa. 

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Tänään tiistaina 24.11.2020 on Oulussa tullut ilmi yksi uusi joukkoaltistuminen. Haukiputaan lukiossa on asetettu 27 henkilöä karanteeniin joukkoaltistumisen seurauksena.

Tartuntojen määrä tällä viikolla

Oulussa on kuluneella viikolla todettu tiistaihin klo 16 mennessä 17 uutta koronatartuntaa. Tartuntojen määrä jatkuu viime viikon tasolla.

Joukkoaltistumisia on tällä viikolla todettu tiistaihin klo 16 mennessä kolme kappaletta.

Karanteeniin on tällä viikolla asetettu lähes 100 henkilöä.

Ilmaantuvuus Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla

Oulussa koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on noussut 68:aan edellisen 14 vuorokauden jakson 60,7:stä. Pohjois-Pohjanmaalla ilmaantuvuus on noussut 38,5:een edellisen 14 vuorokauden jakson 37,7:stä.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa alle viisi henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa ei ole koronapotilaita hoidossa.

Testaaminen

Testaaminen Oulun kaupungin näytteenottopaikoilla on ollut tällä viikolla erittäin aktiivista. Maanantaina otettiin lähes 900 koronanäytettä.

Viime viikolla otetuista oululaisten koronanäytteistä 1,8 prosenttia oli positiivisia. Positiivisten näytteiden osuus on noussut edellisestä viikosta.

Testaus toimii sujuvasti ajanvarauksella. Lievilläkin oireilla tulee aina hakeutua testiin. Testiin mennessä ja sieltä palattaessa tulee käyttää kasvomaskia ja koronatestin tulokset täytyy odottaa kotona.

Oulun kaupungin näytteenottopaikat sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä, Oritkarin drive-in-testauspisteellä ja koronavastaanotoilla.

Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa.

Oulun kaupungin koronasivut: www.ouka.fi/korona

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.