Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 28.11.2020 – Oulu ja Pohjois-Pohjanmaa ovat siirtyneet koronaepidemian leviämisvaiheeseen

Alueellinen koordinaatioryhmä on uudelleenarvioinut Oulun epidemiatilannetta ylimääräisessä kokouksessaan tänään 28.11.2020. Kokous pidettiin Sosiaali- ja terveysministeriön, alueellisen koordinaatioryhmän ja Pohjois-Pohjanmaan kuntajohtajien yhteistyökokouksen jälkeen.

Koronatartuntojen määrä alueella on lisääntynyt merkittävästi edeltävän viikon aikana. Ryhmä totesi, että Pohjois-Pohjanmaa on siirtynyt epidemian leviämisvaiheeseen.

Koordinaatioryhmä valmistelee alueelle laajamittaisia leviämisvaiheen suosituksia STM:n ohjeistuksen mukaisesti. Suosituksista tiedotetaan tiistaina 1.12.

Oulun kaupungin tilannekuvaryhmä on kokoontunut koordinaatioryhmän kokouksen jälkeen ja antanut suosituksensa kaupungin johdolle. Kaupungin johtoryhmä kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen huomenna sunnuntaina 29.11.2020.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään lauantaina 28.11.2020 Oulussa on todettu uusia koronatartuntoja yhteensä 40 kappaletta, joista 26 tartuntaa on oululaisilla ja 14 Stora Enson tartuntaryppääseen kuuluvilla ulkomaisilla työntekijöillä. Oululaisten 26 tartunnasta 10 liittyy Stora Enson tartuntaryppääseen. Muut uudet oululaisten tartunnat liittyvät perhetartuntoihin, karanteenissa tapahtuviin tartuntoihin sekä kotimaan matkailuun. Joukossa on myös muutamia tartuntoja, joiden lähde ei ole selvillä.

Kontaktoinnissa ja jäljityksessä on ollut suurempi työntekijämäärä työssä, ja jäljitys on onnistunut hyvin. Yhteistyötä ja työnjakoa on tehty Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin infektioiden torjuntayksikön kanssa.

Karanteeniin on asetettu tänään 136 henkilöä.

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Tänään lauantaina 28.11.2020 on tullut ilmi yksi joukkoaltistuminen, joka on tapahtunut Talvikankaan koululla. Talvikankaan koulun altistuneiden henkilökohtainen kontaktointi on valitettavasti viivästynyt. Vanhempien on tärkeää tarkistaa Wilma-viestit. Kontaktointia jatketaan sunnuntaina 29.11.2020.

Tartuntojen määrä tällä viikolla

Oululaisilla on kuluneella viikolla todettu tähän mennessä 134 koronatartuntaa. Lisäksi on todettu noin 65 tartuntaa ulkomaalaisilla työntekijöillä Stora Enson tartuntaryppääseen liittyen. Sekä oululaisten tartuntojen lukumäärä että yhteenlaskettu oululaisten ja ulkomaalaisten tartuntojen lukumäärä ovat selvästi enemmän kuin viime viikolla, jopa noin kaksinkertaiset tai yli sen.

Joukkoaltistumiset tällä viikolla

Joukkoaltistumisia on tällä viikolla todettu tähän mennessä 16 kappaletta, mikä on selvästi enemmän kuin edellisellä viikolla.

Noin 600 henkilöä on asetettu karanteeniin tällä viikolla. Määrä on noin puolet enemmän kuin viime viikolla.

Ilmaantuvuus Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla

Oulussa koronan alueellinen ilmaantuvuus on 133,5. Pohjois-Pohjanmaan alueellinen ilmaantuvuusluku on 74,0.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa kuusi henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa ei ole koronapotilaita hoidossa.

Testaaminen

Testaus toimii Oulussa sujuvasti ajanvarauksella. Lievilläkin oireilla tulee aina hakeutua testiin. Oireiden perusteella ei voi arvioida, sairastaako koronaa vai jotain muuta virusta. Testiin mennessä ja sieltä palattaessa tulee käyttää kasvomaskia ja koronatestin tulokset täytyy odottaa kotona.

Oritkarin drive-in-piste suljetaan sunnuntaina 29.11. Oritkarin näytteenotto siirtyy sisätiloihin Limingantullin näytteenottopisteelle. Oulun kaupunki ottaa näytteitä myös koronavastaanotoilla.

Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa. Stora Enson testaamisesta huolehtivat yksityiset toimijat.

Oulu ja Pohjois-Pohjanmaa ovat siirtyneet koronaepidemian leviämisvaiheeseen

Jokaisen oululaisen kannattaa nyt vähentää päivittäisten kontaktiensa määrää rajoittamalla menojaan ja pysymällä mahdollisuuksien mukaan kotona.

Oulun kaupungin koronasivut: www.ouka.fi/korona

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.