Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 28.12.2020 – koronapotilaita hoitava henkilöstö saa rokotuksen ensimmäisenä

Oulu on edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa, mutta ilmaantuvuus on laskussa. Jokainen voi vaikuttaa epidemiatilanteen kehittymiseen omalla käyttäytymisellään. Uudenvuoden juhlinnassa on syytä huomioida kaikki voimassa olevat rajoitukset ja suositukset koronaviruksen leviämisen torjumiseksi.

Ensimmäiset rokotteet ovat saapuneet Ouluun ja Oulussa on aloitettu koronarokotukset tänään 28.12. Ensimmäisenä rokotuksia alkavat saada koronapotilaita hoitavien yksiköiden henkilöstö Oulun yliopistollisessa sairaalassa sekä Oulun kaupunginsairaalassa. Seuraavana ovat vuorossa valtioneuvoston vahvistaman rokotusjärjestyksen mukaisesti muuta kiireellistä hoitoa antavien yksiköiden henkilöstö sekä iäkkäiden asumis- ja laitoshoitoyksiköiden asukkaat ja henkilökunta. Sen jälkeen rokotuksen saavat kaikki yli 70-vuotiaat ja henkilöt, joilla on vakavalle koronataudille altistavia sairauksia. Viimeisenä rokotetaan muu väestö.

Vielä ei ole tiedossa tarkkaa aikaa, milloin kuntalaisten joukkorokottaminen alkaa Oulussa. Tämän hetken arvion mukaan rokotukset voisivat alkaa aikaisintaan helmi–maaliskuussa. Tarkkaa aikataulua ei vielä tiedetä. Oulun kaupunki tiedottaa rokotuksista sitä mukaa, kun tietoa tulee lisää.

Kuntalaisia pyydetään toistaiseksi välttämään soittamista omaa rokottamista koskevissa kysymyksissä koronaneuvontaan. Ajantasainen tieto rokotuksista Oulun kaupungin osalta löytyy aina sivulta www.ouka.fi/korona.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään maanantaina 28.12.2020 oululaisilla on todettu kello 15 mennessä yhteensä neljä uutta koronatartuntaa. Tartuntalähteinä näissä on ollut perheen sisäiset tartunnat, muu tietty tartuntalähde sekä yksi tuntematon tartunnan lähde.

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on asetettu tänään 28.12.2020 Oulussa 32 henkilöä. Tietoon ei ole tullut uusia joukkoaltistustapauksia.

Tartuntojen määrä jouluviikolla

Jouluviikolla (viikko 52) Oulussa todettiin 23 tartuntaa, mikä on noin puolet vähemmän kuin edellisellä viikolla (viikko 51). On huomattavaa, että myös testimäärät laskivat jouluviikolla.

Joukkoaltistumiset Oulussa jouluviikolla

Karanteeniin asetettiin jouluviikolla 72 henkilöä. Joukkoaltistumisia ei tullut tietoon.

Ilmaantuvuus

Oulussa koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on nyt 41 sataatuhatta asukasta kohti, kun edellisellä 14 vuorokauden jaksolla vastaava luku oli 130,1. Pohjois-Pohjanmaan alueellinen sataatuhatta asukasta kohti on nyt 31,9, kun se edellisellä 14 vuorokauden jaksolla oli 91,8.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa alle viisi henkilöä. Myös Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta. Sairaalahoidon tarve ei ole kasvussa alueellamme.

Testaaminen

Tällä viikolla (viikko 53) testaaminen on käynnistynyt rauhallisesti, vapaita aikoja on runsaasti. Jouluviikolla (viikko 52) Oulun kaupungin näytteenottopisteissä otettiin näytteitä maanantaista keskiviikkoon yhteensä 1795. Meneillään oleva loma-aika vaikuttaa testausmääriin.

Lievissäkin oireissa hakeutuminen testeihin on tarpeellista myös loma-aikana. Testiin mennessä ja sieltä palattaessa tulee käyttää kasvomaskia ja koronatestin tulokset täytyy odottaa kotona.

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa.

Limingantullin näytteenottopiste on avoinna joka päivä. Viikonloppuisin ja arkipyhinä näytteenotosta Limingantullin näytteenottopisteellä vastaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Koronavastaanotot ovat vuodenvaihteen ja loppiaisen aikaan ma-pe avoinna arkisin normaalisti, arkipyhinä ne ovat suljettu.

Suositukset

Oulun kaupungin koronasivuilta www.ouka.fi/korona löytyvät voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset Oulussa.  Rajoitukset ovat voimassa 18.1.2021 saakka.

 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.