Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 29.11.2020 – Oulu epidemian leviämisvaiheessa, kaksi joukkoaltistumista kouluissa

Oulu ja Pohjois-Pohjanmaa ovat koronaepidemian leviämisvaiheessa. Jokaisen oululaisen tulee nyt vähentää päivittäisten kontaktiensa määrää, jotta epidemian paheneminen entisestään saadaan pysäytettyä.

Lievilläkin oireilla tulee aina hakeutua näytteenottoon. Testiin mennessä ja sieltä palattaessa tulee käyttää kasvomaskia ja koronatestin tulokset täytyy odottaa kotona. Näytteenottoon hakeutuminen matalalla kynnyksellä on tärkeä osa epidemian hallintaa.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään sunnuntaina 29.11.2020 oululaisilla on todettu kello 16 mennessä uusia koronatartuntoja yhteensä 24 kappaletta, joista 2 liittyy Stora Ensoon, 10 perhealtistumisiin ja loput muihin tapauksiin, kuten mm. kotimaan matkailuun. Ulkomaalaisilla on todettu kolme tartuntaa, jotka liittyvät Stora Ensoon.

Karanteeniin on asetettu tänään 101 henkilöä.

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Tänään sunnuntaina 29.11.2020 on klo 16 mennessä tullut ilmi kaksi joukkoaltistumista, jotka ovat tapahtuneet Heinätorin koulussa ja OSAOlla lähihoitajakoulutuksessa. Joukkoaltistumisien selvittely on vielä kesken.

Stora Enson massatestaukset ovat loppusuoralla.

Tartuntojen määrä tällä viikolla

Oululaisten koronatartunnoissa on tapahtunut jyrkkä nousu tällä viikolla. Oululaisilla on kuluneella viikolla todettu tähän mennessä 161 koronatartuntaa. Sunnuntai-iltaan mennessä lisäksi Stora Ensoon liittyviä ulkomaalaisten tartuntoja on 66 kappaletta (keskiviikosta 25.11. alkaen), jotka kirjautuvat Ouluun.

Joukkoaltistumiset tällä viikolla

Joukkoaltistumisia on tällä viikolla todettu tähän mennessä 19 kappaletta. Joukkoaltistumisista suurin osa on tapahtunut kouluilla ja työpaikoilla.

Karanteeniin on asetettu 726 henkilöä tällä viikolla.

Ilmaantuvuus Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla

Oulussa koronan alueellinen ilmaantuvuusluku on 147. Pohjois-Pohjanmaalla ilmaantuvuus on 86,2.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa viisi henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa ei ole koronapotilaita hoidossa.

Testaaminen

Oulun kaupungin näytteenottopisteissä otettiin yli 4000 koronanäytettä tällä viikolla maanantain ja perjantain välillä eli ennätysmäärä. Viikon aikana otettavien näytteiden määrää on mahdollista nostaa Oulun kaupungin järjestämänä 4500–5000 näytteeseen.

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa.

Oulun kaupunki teki päätöksiä leviämisvaiheen toimenpiteistä

Lue uutinen: Oulun kaupungin johtoryhmä teki päätöksiä koronavirusepidemian leviämisvaiheen toimenpiteistä Oulussa

Oulun kaupungin koronasivut: www.ouka.fi/korona

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.