Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 29.12.2020 – kuntalaisten joukkorokotukset eivät ala vielä tammikuussa, mahdollinen joukkoaltistuminen kahdessa ravintolassa

Oulu on edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa, mutta ilmaantuvuus on laskussa.

Rokottaminen

Koronapotilaita hoitavien yksiköiden henkilökunnan rokotukset ovat jatkuneet tänään 29.12.2020 Oulussa. Seuraavaksi suunnitellaan muiden koronapotilaita työssään kohtaavien terveydenhuollon ammattilaisten rokotuksia.

Tammikuun aikana saataneen aloitettua seuraavaksi hoivakotien ja asumispalveluyksiköiden asukkaiden ja henkilökunnan rokotukset. Muita ryhmiä ei tammikuun aikana päästä rokottamaan.

Ajantasaisin tieto rokotusten etenemisestä on saatavilla kaupungin koronasivuilta www.ouka.fi/korona, jonne on lisätty tietoa rokotuksista.

Kuntalaisia pyydetään välttämään soittamista Oulun kaupungin neuvontapuhelimiin rokotusaikataulua koskevissa tiedusteluissa puhelimien ruuhkautumisvaaran vuoksi.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään tiistaina 29.12.2020 oululaisilla on todettu kello 16 mennessä yhteensä kahdeksan uutta koronatartuntaa.

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on asetettu tänään 29.12.2020 Oulussa 27 henkilöä. Tietoon ei ole tullut uusia joukkoaltistustapauksia.

Tapaninpäivänä lauantaina 26.12.2020 Cafe Kulumassa kello 19–20 ja Wood Barissa kello 20–21 oleskelleet henkilöt ovat voineet altistua koronalle. Kyseisissä ravintoloissa asioineita henkilöitä pyydetään tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan herkästi näytteenottoon maskilla suojautuneena.

Tartuntojen määrä Oulussa tällä viikolla

Oulussa tällä viikolla tähän mennessä todettu 12 tartuntaa, määrä on nousussa viime viikkoon verrattuna.

Joukkoaltistumiset Oulussa tällä viikolla

Karanteeniin asetettiin tällä viikolla tähän mennessä 62 henkilöä, myös karanteeniin asetettujen määrä on nousussa viime viikkoon verrattuna. Joulunajan kokoontumiset alkavat näkyä luvuissa.

Ilmaantuvuus

Oulussa koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on nyt 39 sataatuhatta asukasta kohti, koko Pohjois-Pohjanmaan vastaava luku on 29,7.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa alle viisi henkilöä. Myös Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta.

Testaaminen

Tällä viikolla (viikko 53) koronatestaus on alkanut hiljaisena, näytteenotossa on käynyt noin puolet tavallisen viikon kävijämäärästä.

Lievissäkin oireissa hakeutuminen testeihin on tarpeellista myös loma-aikana. Testiin mennessä ja sieltä palattaessa tulee käyttää kasvomaskia ja koronatestin tulokset täytyy odottaa kotona. 

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa.

Limingantullin näytteenottopiste on avoinna joka päivä. Viikonloppuisin ja arkipyhinä näytteenotosta Limingantullin näytteenottopisteellä vastaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Koronavastaanotot ovat vuodenvaihteen ja loppiaisen aikaan avoinna arkisin normaalisti, viikonloppuna ja arkipyhinä ne ovat suljettu.

Suositukset

Oulun kaupungin koronasivuilta www.ouka.fi/korona löytyvät voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset Oulussa.  Rajoitukset ovat voimassa 18.1.2021 saakka.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.