Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 3.11.2020 – tiistaina kuusi uutta tartuntaa

Oulussa viikoilla 43 ja 44 tapahtunut koronaepidemian kiihtyminen on jonkin verran lieventynyt tällä viikolla.

Tartuntojen määrä

Tänään tiistaina 3.11. Oulussa on todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa. Viikolla 45 uusia tartuntoja on todettu Oulussa tähän mennessä seitsemän kappaletta. Se on vähemmän kuin edellisillä viikoilla vastaavaan aikaan.

Oulun kaupungin ilmoittamat luvut eroavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) luvuista hieman sen vuoksi, että THL ilmoittaa edellisen vuorokauden tulokset, Oulu kyseisen päivän tulokset, jotka ovat tiedotteen julkaisuun mennessä tiedossa.

Ilmaantuvuus

Oulussa 3.11. koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on 71,4 sataatuhatta asukasta kohti. 

Tartuntojen jäljittäminen

Tartunnan lähteet ovat Oulussa edelleen hyvin tiedossa.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa seitsemän henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa ei ole koronapotilaita.

Joukkoaltistukset ja testaaminen Oulussa

Oulussa ja lähialueilla on ollut kuluvalla viikolla tiistai-iltapäivään mennessä kaksi joukkoaltistusta.

Altistuneita on asetettu karanteeniin yhteensä 36 tämän viikon aikana. Viime viikon aikana karanteeniin asetettiin yli 350 altistunutta. 

Oulun kaupungin näytteenottopaikat sijaitsevat koronavastaanotoilla, Limingantullin näytteenottopisteellä ja Oritkarin drive-in-testauspisteellä.

Oululaisia kehotetaan noudattamaan suosituksia

Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi 3.11. kokouksessaan, että Pohjois-Pohjanmaalla ei ole tällä hetkellä tarvetta uusille koronasuosituksille. Aikaisemmat suositukset ovat edelleen voimassa ja niitä on tärkeää noudattaa myös talvikauden juhlia suunnitellessa.

Jotta koronaepidemia saadaan pysäytettyä Oulussa, Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo kehottaa oululaisia noudattamaan suosituksia, jotka on annettu 29.10.–12.11.2020 väliselle ajalle:

  • Suosittelemme käyttämään kasvomaskia julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa.
  • Suosittelemme, että ei pidetä yli 20 hengen yksityistilaisuuksia.
  • Suosittelemme noudattamaan ryhmämuotoiseen harrastamiseen tehtyjä ohjeita.
  • Suosittelemme välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle (yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliike).

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.