Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 3.12.2020

Stora Enson tartuntaryväs näyttää rauhoittuvan. Oululaisten muiden koronatartuntojen päivittäinen määrä jatkuu kuitenkin edelleen korkeana.

Oulu on koronavirusepidemian leviämisvaiheessa. Oulussa on tartuntavaara kaikissa lähikontakteissa.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään torstaina 3.12.2020 oululaisilla on klo 15 mennessä todettu yhteensä 22 uutta koronatartuntaa. Näistä alle viiden tartunta liittyy Stora Ensoon. Oulussa ei ole tänään tullut esille uusia Stora Ensoon liittyviä ulkomaalaisten työntekijöiden tartuntoja.

Tämän päivän tartunnoista suurin osa on perheen sisäisiä tartuntoja. Toiseksi eniten on työpaikkoihin liittyviä tartuntoja.

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Tänään torstaina 3.12.2020 karanteeniin on asetettu 70 henkilöä.

Oulussa ei ole ilmennyt tänään uusia joukkoaltistumisia.

Eilen ilmoittamamme koulualtistuminen tapahtui Kastellin koulussa. Altistuneisiin tai heidän huoltajiinsa on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti.

Lisäksi eilen keskiviikkona 2.12.2020 tuli tieto Esperi Hoivakoti Albertissa tapahtuneesta korona-altistuksesta. Karanteeniin on asetettu noin kymmenen henkilöä. Hoivakodin asukkaita, työntekijöitä ja omaisia on informoitu. Lisäksi on ryhdytty toimiin taudin mahdollisen leviämisen estämiseksi. Tilannetta seurataan tiiviisti.

Tartuntojen määrä tällä viikolla

Oulussa on tällä viikolla torstai-iltapäivään mennessä todettu yhteensä 74 koronatartuntaa. Määrä on hieman vähemmän kuin edellisellä viikolla tähän aikaan.

Joukkoaltistumiset tällä viikolla

Joukkoaltistumisia on ollut tällä viikolla kahdeksan. Karanteeniin on asetettu Oulussa tällä viikolla torstai-iltapäivään mennessä lähes 550 henkilöä.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa kuusi henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa ei ole koronapotilaita hoidossa.

Testaaminen

Testaaminen Oulun kaupungin näytteenottopaikoilla on edelleen aktiivista. Tänään on ollut tarjolla enemmän aikoja kuin ajan tarvitsijoita. Yhteensä tällä viikolla on testattu jo lähes 3200 oululaista.

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa.

Suositukset

Oulun kaupungin koronasivuilta www.ouka.fi/korona löytyvät tiedot koronavirusepidemian leviämisvaiheen toimenpiteistä sekä suosituksista Oulussa.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.