Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 30.12.2020 – mahdollisia joukkoaltistumisia ravintoloissa, uudenvuoden juhlinnassa tärkeää muistaa rajoitukset ja suositukset

Oulu on edelleen leviämisvaiheessa. Alkuviikon perusteella vaikuttaa siltä, että tartuntojen määrä on lähtenyt nousuun, parin viime viikon ajan tapahtuneen laskun jälkeen. Tilannetta on nyt syytä tarkkailla tarkasti. Epidemian uusi nousu on mahdollinen. On erittäin tärkeää noudattaa kaikkia voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia myös uudenvuoden juhlinnassa.

Rokottaminen

Koronapotilaita hoitavan henkilökunnan rokotukset ovat jatkuneet. Ensi viikolla niitä jatketaan, lisäksi aloitetaan ympärivuorokautisessa hoidossa olevien ikäihmisten ja heitä hoitavan henkilökunnan rokotukset. Muiden ryhmien rokotusaikataulusta ei ole tietoa.

Pyydämme välttämään yhteydenottoja rokotusaikataulua koskien. Ajantasainen tieto koronarokotuksista löytyy kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään keskiviikkona 30.12.2020 oululaisilla on todettu kello 16 mennessä yhteensä 15 uutta koronatartuntaa. Tartuntalähteinä ovat olleet kotimaan matkailu ja perheen sisäisen tartunnat, kolmannesta tartuntalähteistä ei pystytty selvittämään.

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on asetettu tänään 30.12.2020 Oulussa 36 henkilöä. Tietoon ei ole tullut uusia joukkoaltistustapauksia.

Mahdollisia joukkoaltistustapauksia on käynyt ilmi Oulussa useampia. Seuraavissa ravintoloissa on asioinut myöhemmin koronapositiiviseksi todettuja henkilöitä:

  • Wood Bar 26.12. ja 27.12. (pitempiä aikoja)
  • Basso Club 26.12. kello 18–23
  • Heidi’s Bier Bar 27.12. kello 22–23
  • Toppila Klubilla 26.12. kello 15–17

Näissä ravintoloissa kyseisinä aikoina asioineet voivat olla altistuneita koronavirukselle ja oireiden ja voinnin tarkkailu on tärkeää. Testeihin on syytä hakeutua herkästi lievilläkin oireilla maskia käyttäen.

Tartuntojen määrä Oulussa tällä viikolla

Oulussa tällä viikolla tähän mennessä todettu 27 tartuntaa, määrä on jo enemmän kuin viime viikolla samaan aikaan. Tartuntalähteissä on korostuneet perheen sisäiset tartunnat. Lisäksi selvittämättömien tartuntojen osuus on hieman noussut.

Joukkoaltistumiset Oulussa tällä viikolla

Karanteeniin on asetettu tällä viikolla tähän mennessä 98 henkilöä, mikä on enemmän kuin viime viikolla. Joulun ajan kokoontumisten vaikutus alkaa näkyä karanteeniin asetettujen määrässä.

Ilmaantuvuus

Oulussa koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on nyt 37,6 sataatuhatta asukasta kohti, koko Pohjois-Pohjanmaan vastaava luku on 28,5. Ilmaantuvuusluvut ovat laskussa sekä Oulussa että Pohjois-Pohjanmaalla.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa alle viisi henkilöä. Myös Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta.

Testaaminen

Tällä viikolla (viikko 53) koronatestaus on edelleen selvästi tavanomaista vähäisempää. Testeissä käynti loma-ajasta huolimatta on tärkeää, jos on oireita.

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Limingantullin näytteenottopiste on avoinna joka päivä, myös viikonloppuisin ja arkipyhinä. Viikonloppuisin ja arkipyhinä näytteenotosta Limingantullin näytteenottopisteellä vastaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Koronavastaanotot ovat vuodenvaihteen ja loppiaisen aikaan avoinna arkisin normaalisti, arkipyhinä ne ovat suljettu. Lisäksi koronanäytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla ja työterveyshuolloissa.

Suositukset

Oulun kaupungin koronasivuilta www.ouka.fi/korona löytyvät voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset Oulussa.  Rajoitukset ovat voimassa 18.1.2021 saakka. Rajoitusten voimassaoloa arvioidaan seuraavan kerran 7.1.2021 kokoontuvassa alueellisessa koronakoordinaatioryhmässä.

 

Uutista muokattu 30.12.2020 kello 18.12: korjattu kellonaika, jolloin altistuminen on ollut mahdollista Basso Clubilla.

 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.