Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 4.1.2021 - kaksi joukkoaltistumista uudenvuoden yksityistilaisuuksissa

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään 4.1.2021 oululaisilla on todettu kello 16 mennessä 10 uutta tartuntaa, mikä on lähes samaa huolestuttavaa tasoa kuin viime viikolla keskimäärin.

Luvussa tulee huomioida myös sunnuntain vähäisemmät näytemäärät, jotka vaikuttavat joka viikko maanantain tuloksiin.   

Tartuntalähteinä ovat olleet ravintola, perhe ja työpaikka.

Karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on asetettu tänään 4.1.2021 Oulussa 52 henkilöä. Uusia joukkoaltistumisia on kahdessa uudenvuoden yksityistilaisuudessa.

Epidemiatilanne

Oulu on edelleen leviämisvaiheessa, ja tartuntojen määrä on nousussa. Todellinen tartuntatilanne on kuitenkin epävarma johtuen alhaisista testausmääristä.

Oulussa koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on nyt 57,3 sataatuhatta asukasta kohti, koko Pohjois-Pohjanmaan vastaava luku on 37,7. Oulun ilmaantuvuusluku on nousussa. Pohjois-Pohjanmaan ilmaantuvuusluku on hieman laskenut eilisestä.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa kuusi koronapotilasta. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta.

Testaaminen

Näytteenotto on hieman vilkastunut viime viikosta, mutta on edelleen vähäisempää kuin ennen joulua. Vapaita aikoja on joka päivälle eri näytteenottopisteissä.

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Limingantullin näytteenottopiste on avoinna joka päivä, myös viikonloppuisin ja arkipyhinä. Viikonloppuisin ja arkipyhinä näytteenotosta Limingantullin näytteenottopisteellä vastaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Lisäksi koronanäytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla ja työterveyshuolloissa.

Suositukset

Tärkeintä on nyt mennä lievissäkin oireissa testeihin, ja pidättäytyä sosiaalisista kontakteista ennen testituloksen saamista.

Tartuntatilanne on Oulussa kehittymässä huonompaan suuntaan, joten annettujen suositusten ja rajoitusten noudattaminen on tärkeää.

Oulun kaupungin koronasivuilta www.ouka.fi/korona löytyvät voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset Oulussa.  Rajoitukset ovat voimassa 18.1.2021 saakka. Rajoitusten voimassaoloa arvioidaan seuraavan kerran 7.1.2021 kokoontuvassa alueellisessa koronakoordinaatioryhmässä.

Rokottaminen

Rokotukset jatkuvat tällä viikolla terveydenhuoltohenkilöstön sekä hoivakotien asukkaiden ja henkilöstön rokotuksilla. Laajamittaisten joukkorokotusten aloitusajankohtaa Oulussa ei tiedetä.

Pyydämme kuntalaisia välttämään yhteydenottoja rokotusasiaan liittyen. Ajantasainen tieto koronarokotuksista löytyy kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona.

 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.