Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 4.3.

Oulu on epidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa. Tartuntojen määrä on lievässä kasvussa, kaupunginsairaalan tartuntaryväs poislukien. Yleinen rajoitusten taso Oulussa on tiukka ennakoiden mahdollisesti tulevaa tilanteen huononemista muuntoviruksen leviämiseen liittyvän uhan vuoksi. Erityisesti aikuisten on Oulussa syytä välttää suojaamattomia lähikontakteja niin töissä, vapaa-ajalla kuin tulevalla hiihtolomallakin.

Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryväkseen on tänään ilmaantunut 4 uutta tartuntaa, 2 työntekijöillä ja 2 ryväkseen liittyvää jatkotartuntaa. Potilailla ei ole todettu tänään uusia tartuntoja. Tänään on menehtynyt yksi koronaryppääseen liittyvä potilas kaupunginsairaalassa. Yhteensä kaupunginsairaalassa tartunnan saaneita potilaita on nyt 35 ja työntekijöitä 25. Ryväkseen liittyviä muita jatkotartuntoja on yhteensä 6. Tartuntaryväkseen liittyviä kuolemantapauksia on nyt yhteensä seitsemän.  Tänään on tullut ilmi uusi korona-altistuminen osastolla A1. Siihen liittyen on kuusi potilasta ja kolme työntekijää altistunut. Osastolla on välittömästi ryhdytty jatkotoimiin mahdollisten tartuntojen varalta. Yhteensä sairaalassa on altistuneita työntekijöitä on 20 ja altistuneita potilaita 10. Tiukat torjunta- ja rajoitustoimet sairaalassa jatkuvat.

Tämän päivän 11 tartunnasta tavallisimpia tartuntalähteinä ovat Oulun kaupunginsairaala, perhe, ulkomaan matka ja muu tietty. Tuntemattomasta lähteestä on kaksi tartuntaa.

Oulun kaupunki päätti jatkaa julkisten tilojen sulkua 22.3. saakka, myös yli 65-vuotiaille 24.2. lähtien avoinna olleet uimahallit ja kuntosalit sulkeutuvat heille 8.3. alkaen. Kirjastot palvelevat rajoitetusti. Lasten ja nuorten harrastamiseen ei päätetty rajoituksia. Lue lisää kaupungin päätöksistä.

80-vuotiaiden ja sitä vanhempien sekä riskiryhmiin kuuluvien 50-69-vuotiaiden koronarokotukset jatkuvat Ouluhallissa, Tuiran hyvinvointikeskuksessa, Haukiputaan hyvinvointikeskuksessa, Kiimingissä entisessä Jokirannan koulussa ja Oulunsalon terveysasemalla. Rokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. Lue lisää: www.ouka.fi/koronarokotukset

Oulu sai tälle viikolle (viikko 9) yhteensä 3410 rokoteannosta:

Modernan rokote, 590 annosta (kotihoitoon)
Pfizerin ja Biontechin rokote, 1230 annosta (80-vuotiaille ja sitä vanhemmille)
AstraZenecan rokote, 1590 annosta (50-69-vuotiaille riskiryhmäläisille)

Katso Oulun päiväkohtaiset luvut koronatilanteesta.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.