Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 5.1.2021 – Ravintolatartuntojen määrä on nousussa

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään 5.1.2021 oululaisilla on todettu kello 16 mennessä 17 uutta tartuntaa. Tartuntoja on tullut ilmi enemmän kuin eilen.  

Tartuntalähteenä on ravintolat melkein puolessa tartunnoista, lisäksi tartunnanlähteinä on perhe tai tuntematon lähde. Ravintolatartuntojen määrä on nousussa, ja ne ovat seurausta ravintola-altistuksista.

Karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on asetettu tänään 5.1.2021 Oulussa kello 16 mennessä 68 henkilöä.

Yksi uusi joukkoaltistuminen on todettu ryhmäharrastamisessa.

Seuraavissa paikoissa asioineita pyydetään kiinnittämään erityistä huomiota oireisiin ja hakeutumaan herkästi testeihin: Bar Ihku 31.12 klo 20-22 ja Space Bowling 31.12. klo 18-20.

Tartuntojen määrä Oulussa tällä viikolla

Oulussa on tällä viikolla tiistai-iltapäivään mennessä todettu 27 uutta tartuntaa. Tämä on noin puolet enemmän kuin viime viikolla samaan aikaan.

Karanteenit ja  joukkoaltistumiset Oulussa tällä viikolla

Karanteeniin on asetettu tällä viikolla tähän mennessä 119 henkilöä. Tämä on myös enemmän kuin viime viikolla samaan aikaan.

Tällä viikolla on ilmennyt kolme joukkoaltistumista.

Epidemiatilanne

Oulu on edelleen leviämisvaiheessa, ja tartuntojen määrä on kasvussa.

Oulussa koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on nyt 61,7 sataatuhatta asukasta kohti, koko Pohjois-Pohjanmaan vastaava luku on 39,7. Molemmat ovat nousussa.

Sairaalahoidossa olevat

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on kuusi koronapotilasta. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta.

Testaaminen

Oululaiset ovat käyneet alkuviikosta hieman enemmän testeissä kuin viime viikolla. Edelleen testejä on otettu noin kolmasosa vähemmän tavanomaisimmista määristä.

Suositukset

Lievissäkin oireissa tulee jäädä pois töistä, harrasteista, tapaamisista ja tulee hakeutua välittömästi testeihin.

Ravintolatartunnat ovat kasvaneet tällä viikolla, joten kannattaa harkita ravintolassa käyntiä sekä huolehtia käsihygieniasta ja turvaväleistä erityisen hyvin ravintolakäyntien yhteydessä.

Oulun kaupungin koronasivuilta www.ouka.fi/korona löytyvät voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset Oulussa. Rajoitukset ovat voimassa 18.1.2021 saakka.

Suositusten jatkoa käsitellään alueellisessa koordinaatioryhmässä 7.1., Oulun kaupungin koronatilannekuvaryhmässä 7.1. ja kaupungin johtoryhmässä 8.1.  

Rokottaminen

Oulun kaupunki on saanut tälle ja tulevalle viikolle vain muutamia satoja rokotteita, joilla rokotetaan ensin loppuun koronapotilaita vuodeosastolla hoitavat sekä aloitetaan koronavastaanottojen ja näytteenoton henkilökunnan rokotukset. Mahdollisesti voimme aloittaa rokotukset myös ympärivuorokautisessa hoidossa oleville ikäihmisille ja heidän henkilökunnalleen, mutta valtaosa tästä laajasta joukosta saadaan rokotettua vasta ensi viikosta alkaen tammi- ja helmikuun aikana.

Muuta rokotusaikataulua ei ole lyöty lukkoon, koska varmuutta rokotteiden saatavuudesta, laadusta ja määristä ei ole.

Pyydämme kuntalaisia välttämään yhteydenottoja rokotusasiaan liittyen. Ajantasainen tieto koronarokotuksista löytyy kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.