Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 5.12.2020 – suositusten noudattaminen on nyt tarpeen

Päivittäisten uusien tartuntojen määrä jatkuu myös lauantaina 5.12 korkeampana kuin alkuviikosta. Tällä vauhdilla ollaan päätymässä vähintään yhtä suuriin tartuntamääriin kuin viime viikolla, vaikka Stora Enson tartuntaryväs on käytännössä saatu hallintaan.

Aiempien viikkojen korkeat tartuntamäärät näkyvät nyt uusina perheiden sisäisinä tartuntoina. Näiden tartuntojen leviämistä ehkäisee – ainakin osittain – se, että ne ovat tulleet ilmi karanteenissa olevilta.

Oulussa annettuja suosituksia on erittäin tarpeellista noudattaa, jotta tartuntamäärät saadaan laskuun. Samoin karanteenisäännösten tarkka noudattaminen on tärkeää.

”Karanteenissa ei lähdetä kodin ulkopuolelle lainkaan. Jos tarvitaan apua esimerkiksi kaupassa käymisessä, voi ruokaa tilata kotiin suoraan kaupoista tai apua pyytää sukulaisilta, ystäviltä tai naapurilta”, Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo muistuttaa. Jos apua ei saa muualta, voi olla yhteydessä oman hyvinvointikeskuksen sosiaalityöntekijään.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään lauantaina 5.12.2020 oululaisilla on todettu kello 15 mennessä yhteensä 34 uutta koronatartuntaa, mikä on korkein päivittäinen lukema tällä viikolla. Tartuntalähteinä tänäänkin ovat olleet perheen sisäiset tartunnat sekä tartunnat työpaikalla ja harrastuksissa. Suuri osa tartunnan saaneista on ollut jo valmiiksi karanteenissa.

Oululaisilla Stora Ensoon liittyviä tartuntoja ei ole tullut esille tänään lauantaina 5.12. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin infektioiden torjuntayksikköön on tullut tieto alle viidestä positiivisesta koronatestin tuloksesta, jotka liittyvät Stora Enson työmaahan, nämä tartunnat ovat olleet ulkopaikkakuntalaisilla ja ulkomaalaisilla työntekijöillä. Massatestaamisen toinen kierros jatkuu tehtaalla. Stora Enson tartuntaryväs näyttää olevan rauhoittumassa edelleen.

Tartuntojen määrä tällä viikolla

Oulussa tällä viikolla lauantaihin mennessä on oululaisilla todettu 140 tartuntaa. Tämä on samaa tasoa kuin edellisellä viikolla samaan aikaan.

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Tänään perjantaina 4.12.2020 karanteeniin on asetettu noin 100 henkilöä.

Uusia joukkoaltistumisia ei ole tullut. Toisen asteen oppilaitoksessa maskien käyttö ja etäopetukseen siirtyminen ovat ehkäisseet ainakin yhden joukkoaltistumisen koronapositiiviselle henkilölle.

Joukkoaltistumiset tällä viikolla

Tällä viikolla karanteeniin asetettu yli 800 henkilöä Oulussa, mikä on vaatinut paljon työtä jäljittämistä tekeviltä. Karanteeniin asetettujen määrä tulee nousemaan tällä viikolla edellisviikkoa korkeammalle. Joukkoaltistumisia on ollut yhdeksän. Joukkoaltistumisia on ollut tällä viikolla selvästi vähemmän viime viikkoon verrattuna.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa yhdeksän henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa on tällä hetkellä hoidossa alle viisi koronapotilasta.

Testaaminen

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa.

Suositukset

Oulun kaupungin koronasivuilta www.ouka.fi/korona löytyvät tiedot koronavirusepidemian leviämisvaiheen toimenpiteistä Oulussa sekä aikaisemmista suosituksista.

 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.