Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 6.3. – Joukkoaltistumiset Hönttämäen koululla ja kaupunginsairaalassa

Oulu on epidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa. Uusien tartuntojen määrä on tasaantunut, kaupunginsairaalan tartuntaryväs ja siitä aiheutuneet jatkotartunnat pois lukien. Epidemian jatkon kannalta oleellisinta on erityisesti aikuisten käyttäytyminen tulevan hiihtolomaviikon aikana. Hiihtolomaviikolla niin aikuisten kuin lastenkin on syytä välttää suojaamattomia lähikontakteja. Erityisiä vaaranpaikkoja ovat lomanviettopaikkojen ruuhkaiset ravintolat, kahvilat ja muut sisätilat. On ehdottoman tärkeää, että loman jälkeen töihin ja kouluun palataan vain täysin terveenä. Lievissäkin oireissa tulisi hakeutua ensin testiin.

Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryväkseen ei ole tänään ilmaantunut uusia tartuntoja sairaalan potilailla. Työntekijöillä sen sijaan on todettu 2 uutta tartuntaa. Ryväkseen liittyviä muita jatkotartuntoja on ilmennyt 3. Tänään on menehtynyt yksi tartuntaryväkseen liittyvä potilas kaupunginsairaalassa. Yhteen tämän päivän työntekijätartunnoista liittyy uusi joukkoaltistuminen tähän asti puhtaana pysyneellä osastolla A3 (päivystysosasto). Yhteensä tartunnan saaneita potilaita on nyt 36 ja työntekijöitä 30. Tartuntoja on todettu osastoilla A2 ja B2. Altistumisia on tapahtunut lisäksi osastoilla A1 ja nyt A3. Ryväkseen liittyviä muita jatkotartuntoja on yhteensä 13. Tartuntaryväkseen liittyviä kuolemantapauksia on nyt yhteensä yhdeksän.  Tiukat torjunta- ja rajoitustoimet sairaalassa jatkuvat OYS:n infektioiden torjuntayksikön kanssa. Joukkoaltistumisen kohteeksi joutunut A3 osasto on tänään suljettu ja potilaat sen sisällä osastoitu mahdollisten tartuntojen ilmenemisen varalta. Yhteydenotot omaisiin ovat käynnistyneet. Joukkotestauksia sekä potilailla että työntekijöillä toteutetaan tänään ja alkuviikosta. Lisäksi kaupunginsairaalan tartuntaryppääseen liittyy tartuntaketju Oulunsalon kotihoidossa, jossa on tullut ilmi yksi kotihoidon työntekijän tartunta sekä kaksi omaisiin liittyvää tartuntaa.

Tämän päivän 6 tartunnasta tavallisimpia tartuntalähteinä ovat Oulun kaupunginsairaala, tuntematon ja perhe. Tuntemattomasta lähteestä on kaksi tartuntaa.

Oulun kaupunki päätti jatkaa julkisten tilojen sulkua 22.3. saakka, myös yli 65-vuotiaille 24.2. lähtien avoinna olleet uimahallit ja kuntosalit sulkeutuvat heille 8.3. alkaen. Kirjastot palvelevat rajoitetusti. Lasten ja nuorten harrastamiseen ei päätetty rajoituksia. Lue lisää kaupungin päätöksistä.

 

 • Uudet tartunnat tänään 6, eilen 10
 • Tartunnat tällä viikolla 74
 • Karanteeniin tänään 72, eilen 40
 • Karanteeniin tällä viikolla 274
 • Joukkoaltistumiset tällä viikolla 4
 • Joukkoaltistumiset tänään  2, Hönttämäen koululla sekä kaupunginsairaalan osastolla A3
 • Altistumisen mahdollisuus 2

-  Nallisport 27.2 ko 13.30-14.30 ja
-  Kuntosali Sportello Fit Alppila 26.2 klo 15-16.

> kehotus tarkkailla oireita ja hakeutua herkästi testiin tarvittaessa.

 • Ilmaantuvuus 14 vrk tänään 82,4, nousussa
 • Sairaalahoidossa tänään OKS 25, Oys 9
 • Testatut viime viikolla 3108
 • Positiivisten näytteiden osuus 1,8 %, nousussa
 • Rokotetut 12419, 6 % oululaisista (1. rokote).

 

Tartuntatilanne Oulussa taulukot.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.