Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 7.12.2020

Oulu on edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa. Tulevan viikon kehityssuunta kertoo viikolla 48 asetettujen suositusten ja rajoitusten vaikutuksesta sekä mahdollisten uusien rajoitustoimien tarpeesta.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään maanantaina 7.12.2020 oululaisilla on todettu kello 14 mennessä yhteensä 7 uutta koronatartuntaa, mikä on selvästi viime viikon päivittäisiä lukuja pienempi määrä. Huomioon on kuitenkin otettava viikonlopun alhaisemmat näytteenottomäärät. Tartuntalähteinä ovat olleet perheen sisäiset tartunnat, Stora Ensoon liittyvät tartunnat sekä muut sekalaiset tartunnat.

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Tänään maanantaina 7.12.2020 karanteeniin on asetettu noin 60 henkilöä. Uusia joukkoaltistumisia ei ole tänään tullut ilmi. Kastellin koulussa tuli eilen ilmi joukkoaltistuminen, joka on saatu tänään selvitettyä loppuun.

Tartuntojen määrä viime viikolla

Oulussa todettiin viime viikolla (viikko 49) yhteensä 153 koronatartuntaa. Karanteeniin asetettiin yhteensä 877 henkilöä. Joukkoaltistumisia oli yhteensä 10 kappaletta.

Ilmaantuvuus Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla

Oulussa koronan alueellinen ilmaantuvuus on 196,2. Pohjois-Pohjanmaalla ilmaantuvuus on 123,4.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa seitsemän henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta.

Testaaminen

Viime viikolla otettiin yhteensä 4582 näytettä Oulun kaupungin näytteenottopisteissä. Yli 80 prosenttia näytteistä otettiin ajanvarauksella.

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa.

Suositukset

Oulun kaupungin koronasivuilta http://www.ouka.fi/korona löytyvät tiedot koronavirusepidemian leviämisvaiheen toimenpiteistä Oulussa sekä aikaisemmista suosituksista.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.