Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 8.12.2020 – erityisesti työpaikoilla on syytä huolehtia olemassa olevista suosituksista

Koronaepidemia on Oulussa edelleen leviämisvaiheessa. Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tänään: voimassa olevat rajoitukset ja suositukset jatkuvat, mutta uusia suosituksia tai rajoituksia ei tänään annettu. Oulun kaupunki haluaa muistuttaa suositusten noudattamisesta: etätyö, etäkokoukset, maskien käyttö ja huolellinen käsihygienia rajoittavat joukkoaltistumisia muun muassa työpaikoilla.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään tiistaina 8.12.20200 Oulussa on kello 16 mennessä todettu 22 uutta koronatartuntaa. Määrä on selvästi korkeampi kuin eilen maanantaina. Tartuntalähteitä ovat mm. perheen sisäiset jatkotartunnat, kaveripiirit ja työpaikoilla tapahtuneet tartunnat. Selvittämättömiä tartuntoja on vain vähän.

Erityisesti työpaikoilla on syytä huolehtia olemassa olevista suosituksista: suositaan etätyötä ja etäkokouksia, ja jos ollaan työpaikalla paikan päällä käytetään maskeja jatkuvasti ja huolehditaan huolellisesta käsihygieniasta.

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Tänään 8.12.2020 ei Oulussa ole ilmennyt yhtään joukkoaltistumista. Karanteeniin on tänään asetettu noin 30 henkilöä.

Tartuntojen määrä tällä viikolla

Uusia tartuntoja on tällä viikolla todettu yhteensä 29, mikä on noin viidenneksen vähemmän kuin viime viikolla samaan aikaan. Karanteeniin on määrätty noin 100 henkilöä, mikä on selvästi vähemmän kuin viime viikolla tähän aikaan. Tällä viikolla ei ole todettu uusia joukkoaltistumisia. Tässä on tapahtunut muutos viime viikolla asetettujen suositusten ja rajoitusten vaikutuksesta. Erityisesti maskien käyttö suojaa tartuntatilanteissa joukkoaltistumisilta.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa yhdeksän henkilöä, määrä on hieman lisääntynyt eilisestä. Oulun kaupunginsairaalassa on alle viisi koronapotilasta hoidossa.

Testaaminen 

Testaus jatkuu aktiivisena, maanantaina testattiin yli tuhat ihmistä. Testaus toimii sujuvasti ajanvarauksella. Lievilläkin oireilla tulee aina hakeutua testiin. Testiin mennessä ja sieltä palattaessa tulee käyttää kasvomaskia ja koronatestin tulokset täytyy odottaa kotona. Oulun kaupungin näytteenottopaikat sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa. 

Epidemiatilanne Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä arvioi tänään 8.12. kokouksessaan Oulun olevan edelleen leviämisvaiheessa. Lisäksi tartuntoja on alkanut esiintyä enenevässä määrin eri puolilla Pohjois-Pohjanmaata. Ryhmä ei nähnyt tarvetta asettaa uusia suosituksia alueelle. Viime viikolla asetettujen suositusten ja rajoitusten vaikutus voi alkaa näkyä viikon 50 loppupuolella.

Rokotukset

Pohjois-Pohjanmaan alueen kunnat ovat yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa aloittaneet tänään 8.12.2020 valmistautumisen koronarokotusten ensimmäiseen vaiheeseen. Rokotusten ensimmäisen vaiheen kohderyhmiä ja aikataulua tullaan lähiaikoina tarkentamaan.

 

Oulun kaupungin koronasivut 

 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.