Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 9.11.2020

Oulussa koronatartuntojen voimakas kasvu hidastui selvästi viime viikon (viikko 45) aikana, mikä tarkoittaa siirtymistä kiihtymisvaiheen kynnykseltä enemmän perusvaiheen suuntaan.  Aiemmin viikoilla 43–44 koronatartuntojen määrä kasvoi Oulussa voimakkaasti. Vielä ei kuitenkaan ole palattu syyslomaviikkoa edeltäneelle tasolle, jolloin tartuntoja oli noin 10–20 tartuntaa viikossa.

Viime viikolla (viikko 45) tartuntoja oli yhteensä 46, eli noin 40 prosenttia vähemmän kuin viikoilla 44 ja 43. Näytteitä otettiin 3019 kappaletta, saman verran kuin kuin edelliselläkin viikolla. Karanteeniin asetettiin 359 henkilöä, mikä myös on suurinpiirtein saman verran kuin edelliselläkin viikolla. Joukkoaltistuksia tuli ilmi 15, mikä on 50 prosenttia enemmän kuin edellisellä viikolla.


Alueellinen koordinaatioryhmä ja Oulun kaupungin tilannekuvaryhmä arvioivat kokonaistilannetta huomenna tiistaina 10.11.2020 ja ottavat kantaa 12.11. saakka asetettujen suositusten jatkoon. 

Tartuntojen määrä

Tänään maanantaina 9.11.2020 Oulussa on iltapäivään mennessä todettu viisi uutta tartuntaa. 

Joukkoaltistumiset Oulussa

Oulussa on todettu yksi joukkoaltistuminen yksityistilaisuuteen liittyen. Karanteeniin on asetettu yhteensä 20 henkilöä. Altistuneisiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa kuusi potilasta. Oulun kaupunginsairaalassa ei ole koronapotilaita.

Ilmaantuvuus 

Pohjois-Pohjanmaan ilmaantuvuusluku on koronakartan mukaan tänään 36,0. Ilmaantuvuus on lievässä laskussa. Viime viikolla korkeimmat ilmaantuvuusluvut Pohjois-Pohjanmaalle olivat yli 41:n.  Oulun ilmaantuvuusluku on laskenut viime viikon liki 70:stä alle kuudenkymmenen, tänään 9.11. ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti oli 58,8.

Testaaminen Oulussa

Oulun kaupungin näytteenottopaikat sijaitsevat arkisin koronavastaanotoilla, Limingantullin näytteenottopisteellä ja Oritkarin drive-in-testauspisteellä. Katso ohjeet sivulta: www.ouka.fi/korona.

Oululaisia kehotetaan hakeutumaan testeihin ja noudattamaan suosituksia

Jotta koronatartuntojen kiihtyminen saadaan pysäytettyä Oulussa, Oulun kaupunki kehottaa oululaisia hakeutumaan lievissäkin oireissa hakeutumaan testeihin sekä noudattamaan suosituksia, jotka on annettu 29.10.–12.11.2020 väliselle ajalle:

  • Suosittelemme käyttämään kasvomaskia julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa.
  • Suosittelemme, että ei pidetä yli 20 hengen yksityistilaisuuksia.
  • Suosittelemme noudattamaan ryhmämuotoiseen harrastamiseen tehtyjä ohjeita.
  • Suosittelemme välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle (yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliike).
     

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.