Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 9.12.2020

Oulu on edelleen koronavirusepidemian leviämisvaiheessa, mutta keskiviikkona 9.12. vaikuttaa siltä, että uusien tartuntojen määrän kasvussa näyttää tapahtuneen muutos parempaan suuntaan viime viikkoon verrattuna. Tartuntalähteinä korostuvat edelleen työpaikat, ja työpaikoilla kehotetaan noudattamaan voimassa olevia suosituksia erityisen tarkasti.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään keskiviikkona 9.12.20200 Oulussa on kello 16 mennessä todettu kahdeksan uutta koronatartuntaa. Lisäksi on tullut esille neljä uutta Stora Ensoon liittyvää ulkomaalaisen työntekijän tartuntaa. Määrä on selvästi vähemmän kuin eilen tiistaina. Tartuntalähteissä nousee esille työ.

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Tänään 9.12.2020 ei Oulussa ole ilmennyt yhtään joukkoaltistumista. Karanteeniin on tänään asetettu 20 henkilöä.

Tartuntojen määrä tällä viikolla

Uusia tartuntoja tällä viikolla keskiviikkoiltapäivään mennessä yhteensä 37. Se on noin kolmanneksen vähemmän kuin viime viikolla tähän aikaan. Karanteenissa on yhteensä 122 henkilöä, ja se on myös noin kolmanneksen vähemmän kuin viime viikolla. Tällä viikolla ei ole todettu joukkoaltistumisia.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa yhdeksän henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa on alle viisi koronapotilasta hoidossa.

Testaaminen 

Testaamistahti vaikuttaa Oulussa nyt hieman vähenevän viime viikon huippulukemista. Testaus toimii sujuvasti ajanvarauksella. Lievilläkin oireilla tulee aina hakeutua testiin. Testiin mennessä ja sieltä palattaessa tulee käyttää kasvomaskia ja koronatestin tulokset täytyy odottaa kotona. Oulun kaupungin näytteenottopaikat sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa. 

Suositukset

Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset ovat ennallaan ja niitä kehotetaan noudattamaan koronaviruksen taltuttamiseksi. Suositukset ja rajoitukset löytyvät osoitteesta www.ouka.fi/korona


Oulun kaupungin koronasivut 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.