Ajankohtaista

< Takaisin

Koronavirustartuntojen alkuperän jäljittäminen on vaikeutunut Oulussa – noudata turvallisuus- ja hygieniaohjeita ja hakeudu lievilläkin oireilla testeihin

Oulussa on alkanut esiintyä koronavirustartuntoja, joiden alkuperä ei ole tiedossa. Viimeisimmät tartunnat eivät siis ole enää tulleet esimerkiksi matkailun kautta. On tärkeää, että oululaiset hakeutuvat jatkossakin myös lievillä oireilla koronatestiin, jotta tartunnat saadaan varhaisessa vaiheessa todettua ja virus ei pääse leviämään.

Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä. Arkielämässä tartuntoja voi ehkäistä pesemällä kädet huolellisesti tai käyttämällä käsihuuhdetta ja välttämällä lähikontakteja muihin ihmisiin. Kasvomaskia on syytä käyttää tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Lue lisää ohjeita suojautumiseen THL:n sivuilta.

Lataa myös Koronavilkku-sovellus puhelimeesi. Koronavilkun avulla voit itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistesi terveyttä. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista. Tavoitteena on saada myös nuoret Koronavilkun käyttäjiksi.

Testiin pääsee Oulussa helposti

Koronanäytteenottoon tulee edelleen hakeutua myös lievillä oireilla. Testeihin pääsee Oulussa helposti varaamalla ajan verkossa. Ajan näytteenottoon saa yleensä joko samalle tai seuraavalle päivälle. Myös testitulos valmistuu Oulussa nopeasti. Lue tarkemmat ohjeet sivulta: ouka.fi/korona.

Jos oireesi ovat lieviä, etkä tarvitse ammattilaisen arviota voinnistasi, voit varata ajan pelkkään koronanäytteenottoon verkossa.

Jos tarvitset ammattilaisen arvion hoidon tarpeesta tai hoitoa 

  • tee oirearviokysely verkossa Omaolo-palvelussa tai
  • soita Oulun kaupungin koronaneuvontaan numeroon 08 558 41414 (ma–to klo 8–16, pe klo 8–15). Iltaisin ja viikonloppuisin voi soittaa Oulun seudun yhteispäivystyksen numeroon 08 315 2655.
  • Omaolosta tai koronaneuvonnasta saat toimintaohjeet ja tarvittaessa sinut ohjataan koronavastaanotolle ja/tai näytteenottoon.

Jos vointisi on heikentynyt ja tarvitset hoitoa, koronavastaanotolle voi tulla suoraan ilman yhteydenottoa. Samoin koronavastaanotolle voi saapua ilman ajanvarausta jonottamaan, jos päivän näytteenottoajat ovat menneet. Paikalle kannattaa tulla kello 14 mennessä (perjantaina kello 13), jotta näytteet ehditään ottaa ennen vastaanottojen sulkeutumista. Huomiothan, että Oritkarissa sijaitsevaan Drive-in -koronatestaukseen pääsee vain varaamalla ajan verkossa.

Vierailua iäkkäiden luo on vältettävä, jos on vähäisiäkin koronaan viittaavia oireita

Iäkkäiden ja muiden riskiryhmiin kuuluvien luona vierailua on vältettävä, jos sinulla on vähäisiäkään koronaan viittavia oireita.

Muistutamme myös, että Oulun kaupunginsairaalassa on koronavirustilanteen takia vierailurajoitus riskiryhmässä olevien ikäihmisten suojelemiseksi. Vierailut on rajoitettu 1-2 vieraaseen kerrallaan. Vieraiden oleskelu sairaalan osastolla tai sairaalan yleisissä tiloissa ei ole sallittua.

Lataa koronavilkku

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.