Ajankohtaista

< Takaisin

Koti kuuluu kaikille – Asunnottomien yötä vietetään 17.10.

Asunnottomien yötä vietetään 17.10. eri puolilla Suomea. Valtakunnallisen Asunnottomien yön tämän vuoden teemana on Oma koti hurjan kallis. Asunnottomien yön tapahtumilla muistutetaan, että asunto on jokaisen perusoikeus ja että päättäjiltä tarvitaan toimia asunnottomuuden poistamiseksi.

Oulussa Rotuaarin yleisötapahtumaa ei tänä vuonna järjestetä koronatilanteen vuoksi, vaan Asunnottomien yön tapahtumat ovat pienimuotoisia ja ne ovat suunnattu entisille ja nykyisille asunnottomille sekä asunnottomuuden uhan alla eläville. 

Asumis- ja velkaneuvonnasta apua kierteeseen

Asunnottomuuden syyt voivat olla moninaiset ja esimerkiksi tänä vuonna koronakriisi on vaikeuttanut monien taloudellista pärjäämistä. Mahdollisuus itsenäiseen ja turvalliseen asumiseen pitää silti olla jokaisella. Asunnottomien yössä halutaan tuoda esille asumis- ja velkaneuvontaa, joka tarjoaa käytännön apua ja neuvoja, miten toimia asunnottomuusuhan alla ja miten velkaantumisen kierteen voi pysäyttää.

Oulussa asunnottomien määrä on noussut

Vuoden 2019 lopussa Suomessa oli 4600 asunnotonta. Nuorten, alle 25-vuotiaiden, määrä oli 850 henkilöä. Samaan aikaan Oulussa oli 127 asunnotonta, joista alle 25-vuotiaita oli 35 henkilöä. Vuonna 2018 Oulussa oli 94 asunnotonta.Nuorten asunnottomien määrä on valtakunnallisesti laskenut, mutta Oulussa asunnottomuus lisääntyi niin yksinelävien, pitkäaikaisasunnottomien kuin nuortenkin kohdalla.

Kenttätien palvelukeskus ja päiväkeskus Huili ovat asunnottomia varten

Oulun kaupungin Kenttätien palvelukeskus ja Päiväkeskus Huili tarjoavat asunnottomille oululaisille yösijan ja ruokaa, sekä sairaanhoitajan ja sosiaalityöntekijän palvelua. Kenttätien palvelukeskukseen asiakkaat saavat myös kuntoutusta ja pyritään luomaan hänelle edellytykset normaaliin asumiseen. Kenttätien palvelukeskuksesta ja Päiväkeskus Huilista voit lukea lisää verkkosivuiltamme.

Oulussa Asunnottomien yötä on järjestämässä Oulun kaupungissa toimiva päihdetyön verkosto, johon kuuluvat Oulun kaupunki (päihdeasumispalvelut, avopäihdepalvelut), A-klinikkasäätiön Katuklinikka-hanke, Nuorten ystävien Verto-hanke, Ehyt Ry, Oulun A-Kilta ry, A-kiltojen liitto, Oulun ev.lut seurakunnat ja Tuomiokirkkoseurakunta, Suojatupa ry, Kriminaalihuollon tukisäätiö, Vuolle Setlementti ja Via Vis väkivaltatyö, Takuusäätiö, Oulun seudun nuorisoasuntoyhdistys, Nuorten Ystävät avopalvelut ja SPR Oulun piiri.

 

Asunnottomien yön tapahtumat Oulussa 17.10.2020

Päiväkeskus Huili, Nahkatehtaankatu 7

Päiväkeskus Huili Kenttätien palvelukeskuksessa avoinna kello 14– 22, Nahkatehtaankatu 7. Tarjolla pullakahvit ja makkaranpaistoa. Jaossa on hygieniapaketteja ja Partioaitan lahjoittamia takkeja. Vaatelahjoituksia ei oteta vastaan Asunnottomien yönä.

Oulun A-kilta, Hintantie 24

Sauna lämmin kello 12–21. Jaossa on hygieniapaketteja.

Keskustan seurakuntatalo, Isokatu 17

Keskustan seurakuntatalon monitoimisali auki kello 17 lähtien, Isokatu 17. Oulun tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyö tarjoaa voileipää ja kahvia.

Verto, Limingantie 5, 2krs

Avoinna kello 15–20. Tarjolla lämmin ruoka ja hygieniapakkauksia.

Katuklinikka

Katuklinikka partioi kello 18–02 ympäri kaupunkia. Mukana Vinkin sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja. 

Valtakunnallinen kampanja: Sytytä valo Asunnottomien yönä 17.10.

Ehyt ry muistuttaa Sytytä valo -kampanjallaan, että me kaikki voimme osallistua Asunnottomien yöhön ja huomioida ne, jotka syystä tai toisesta ovat tällä hetkellä vailla asuntoa. Valaistaan ikkunamme, parvekkeemme tai portinpielemme turvallisella (led)valolla Asunnottomien yönä, lauantaina 17.10. klo 19 alkaen.  Viestitään valolla, että koti kuuluu kaikille.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.