Ajankohtaista

< Takaisin

Koululaisten Wilma taipuu myös vanhustenhoitoon

Koululaisilla, opiskelijoilla ja koululaisten vanhemmilla valtakunnallisesti käytössä olevaa Wilma-järjestelmää testataan nyt vanhustenhoidossa Oulussa. Kokeilu on tiettävästi ensimmäinen Suomessa.

Koulumaailmassa Wilmaa käytetään erityisesti kodin ja koulun välisenä yhteydenpidon kanavana. Myös Oulun kaupungin hoivakodeissa Wilmaa halutaan käyttää nimenomaan asukkaan, omaisten ja yksiköiden välisen tiedonkulun ja vuorovaikutuksen parantamiseksi.

”Wilman kautta tulee näkyväksi päivittäinen hyvä työ, mitä hoivahoidossa tehdään”, kertoo palvelupäällikkö Toini Kärenlampi.

Wilman avulla omaiset saavat helposti tiedon, mitä tapahtumia ja virkistyshetkiä hoivilla järjestetään tai mitä ruokaa on ruokalistalla. Järjestelmän avulla voi myös ilmoittautua talon tapahtumiin. Omaiset voivat myös laittaa viestejä henkilökunnalle ja viestit jäävät talteen yhteen paikkaan.

Viestintä omaisiin paranee myös siinä mielessä, että nyt saman viestin voi kerralla lähettää usealle omaiselle. Aiemmin viestiteltiin lähinnä yhden omaisen kanssa. Myös paperin käyttö vähenee ja yhteydenpito etenkin kaukana asuviin omaisiin helpottuu.

Oulussa kokeiluun osallistuvat Intiön hoivakoti, Rajakylän hoiva, Hiirosenkoti, Lassintalo sekä Jaarankartano Kiimingissä ja Jokirannan palvelukeskus Yli-Iissä. Yksiköiden vuorohoito-osastot eivät osallistu pilottiin.

Tällä hetkellä omaisia on mukana noin 80 henkeä. Mukaan saa tulla enemmänkin. Kokeilu kestää aluksi puoli vuotta.

Idean Wilman hyödyntämisestä vanhustenhoidossa esitti alun perin omaistoimikunnassa rehtorin työstä eläköitynyt Riku Korkeamäki.

Omaistoimikunnan aktiivi Liisa Reinikainen uskoo, että Wilman kautta yhteydenpito helpottaa erityisesti kaukana asuvia omaisia. Vieressä puoliso Matti, joka asuu Intiön hoivakodissa.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.