Ajankohtaista

< Takaisin

Neuvolat toimivat supistetusti

Neuvolat toimivat Oulussa supistetusti koronavirustilanteen takia.

Äitiysneuvolat palvelevat käyntien osalta ennallaan. Perhevalmennukset toteututaan sähköisesti.

Lastenneuvolan määräaikaiset tarkastukset hoidetaan pääosin normaalisti, mutta leikki-ikäisten lasten aikoja voidaan joutua perumaan. Jos neuvola-aikasi perutaan, siitä ilmoitetaan sinulle henkilökohtaisesti.

Lastenneuvolapalvelut tarjotaan kaikissa olosuhteissa 0-12 kuukauden ikäisille. Lisäksi turvataan kansallisen rokotusohjelman toteutuminen 18 kuukauden ikäisille sekä 4-vuotiaille ja 6-vuotiaille.

Älä tule vastaanotolle flunssaisena

Tule vastaanotoille vain terveenä. Jos sinulla tai lapsellasi on hengitystieinfektion oireita, aikaa tulee siirtää, kunnes olette oireettomia.

Ota yhteys neuvolan neuvontapuhelimeen (p. 08 558 44356) neuvola- tai keskusneuvola-ajan siirtämiseksi. Jos olet kotikaranteenissa ja sinulla ei ole flunssan oireita, niin neuvolakäynti tai ultraäänitutkimus voidaan toteuttaa vasta, kun karanteeni on ohi.

Jos olet raskaana, sinulla on flunssan oireita ja tarvitset pikaisesti terveydenhuollon arviota, otathan yhteyttä neuvolan neuvontapuhelimeen. Ota yhteyttä neuvontapuhelimeen myös silloin, jos sinulla herää huoli raskaudestasi, lapsesi tai perheesi hyvinvoinnista.

Äitiysneuvolan vastaanotolle ja keskusneuvolaan suositetaan saapuvaksi vain odottaja (isyyden / äitiyden tunnustamiskäynnille myös puoliso). Jos kyseessä on äidin ensimmäinen raskaus, on tukihenkilön mukaan ottaminen nyt epidemiatilanteen rauhallisessa vaiheessa sallittua. Keskusneuvolakäynnille voi tulla mukaan myös puoliso tai yksi tukihenkilö. Lapsia ei mukaan keskuneuvolakäynnille. Lastenneuvolakäynnille suositetaan yhden vanhemman mukana olemista ja sisarusten jättämistä kotiin.

Saat neuvontaa ja ohjausta äitiys- ja lastenneuvolaan liittyvissä asioissa myös neuvolachatin ja Oulun Omahoidon kautta välitettävän viestin kautta. Neuvolachat ja neuvolan neuvontapuhelin 08 558 44356 palvelevat maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15.

 

Uutinen on julkaistu ensimmäisen kerran 24.3.2020. Uutista on päivitetty viimeksi 2.6.2020

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.