Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun normaalikoulussa luokka karanteeniin korona-altistuksen vuoksi

Oulun normaalikoulun Koskelan yksikön oppilaalla on todettu koronavirustartunta tänään 18.9.2020. Oulun kaupungin tartuntatautilääkäri on asettanut koronavirustartunnan saaneen oppilaan eristykseen ja luokan muut oppilaat ja opettajan karanteeniin altistuksen vuoksi. 

Jokaiselle altistuneelle tai hänen huoltajalleen on soitettu henkilökohtaisesti. Altistuneet on asetettu kahden viikon karanteeniin ja ohjattu hakeutumaan näytteenottoon, jos heillä ilmenee koronaan viittaavia oireita. 

Karanteenissa olevan oireettoman henkilön perheenjäsenet voivat elää normaalisti. Karanteenissa olevan tulee hakeutua näytteenottoon, jos hänellä ilmenee koronaan viittaavia oireita. Tällöin perheenjäsenten on hyvä jäädä kotiin odottamaan testituloksen valmistumista.

Oulun normaalikoulussa muiden kuin karanteeniin määrättyjen osalta koulunkäynti voi jatkua normaalisti. 

Koska kyseessä on ensimmäinen tartunta koulu-ikäisellä lapsella tänä syksynä Oulussa, kaupungin tartuntatautilääkäri Jarkko Huusko haluaa muistuttaa, että Terveyden- ja hyvinvointilaitoksen (THL) 11.9.2020 antaman ohjeistuksen mukaan on tärkeää, että koulu-ikäiset lapset käyvät koronatestissä, jos heillä on lieviäkään koronaan viittaavia oireita. Normaalikoulun tapauksessa perhe on toiminut täysin THL:n ohjeiden mukaisesti.

Tartuntatautilääkäri Huusko muistuttaa myös, että ihmisen terveydentilaa koskevat asiat kuuluvat yksityisyyden suojan piiriin. ”Koronaan sairastuneen henkilön tiedot ovat salassa pidettäviä eikä niitä anneta julkisuuteen. Tämä toivotaan muistettavan myös esimerkiksi sosiaalisen median keskusteluissa”, Huusko tähdentää.

 

Lisätietoa koronanäytteenottoon hakeutumisesta Oulun kaupungin korona-sivulla.

 

 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.