Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun seudullinen sosiaali- ja kriisipäivystys laajenee

Oulun seudullinen, virka-ajan ulkopuolinen sosiaali- ja kriisipäivystys laajenee. Mukaan tulevat Oulunkaaren kunnat.

Sopimus seudullisesta sosiaali- ja kriisipäivystyksestä tehdään Kempeleen, Lumijoen, Tyrnävän, Muhoksen, Limingan, Hailuodon ja uutena Oulunkaaren kuntayhtymän (Utajärven, Pudasjärven, Vaalan, Simon ja Iin) kanssa. Oulunkaaren kuntien liittyessä mukaan Oulun seudullinen sosiaalipäivystys palvelee alueen noin 280 000 asukasta.

Oulun kaupunki vastaa sosiaalipäivystyksen järjestämisestä.

Seudullinen sosiaali- ja kriisipäivystys toimii iltaisin ja viikonloppuisin

Seudullinen sosiaali- ja kriisipäivystys toimii iltaisin ja viikonloppuisin, arkisin kello 16–8 ja viikonloppuisin perjantaista kello 16 maanantaihin kello 8. Kuntalaiset saavat yhteyden sosiaalipäivystykseen ympärivuorokauden joko asiakaslinjan kautta tai ottamalla yhteyttä yleiseen hätänumeroon 112.

Sosiaalipäivystys toimii Oulun seudun yhteispäivystyksen yhteydessä, mutta koronatilanteen vuoksi poikkeuksellisesti toistaiseksi Mellenius-talolla.

Sosiaali- ja kriisipäivystyksen tehtävät ovat lisääntyneet

Tyypilliset sosiaalipäivystyksen tehtävät liittyvät esimerkiksi alaikäisen päihteiden käyttöön, ilman aikuista hoitajaa tai huoltajaa jääneeseen lapseen, kadonneeseen nuoreen, perheväkivaltaan, henkilön asunnottomuuteen tai toimeentulotukeen tai huoleen yksin asuvan vanhuksen selviytymisestä. Myös tulipalot asuinrakennuksissa, liikenneonnettomuudet ja äkilliset kuolemantapaukset ovat tilanteita, joihin voi liittyä sosiaalipäivystystyön tarve.

Sosiaalipäivystyksen tehtävät ovat lisääntyneet viime vuosien aikana kaikissa tehtäväryhmissä. Vuosina 2018–2019 käyttöön otettu hätäkeskustietojärjestelmä Erica on lisännyt hätäkeskusten sosiaalipäivystyksille välitettävien tehtävien määrää, sillä riskiarviointia on uudistettu.

Nykyinen lainsäädäntö edellyttää, että kuntalaisten on saatava yhteys sosiaalipäivystykseen vuorokauden ympäri.

 

Oulun seudullisen sosiaali- ja kriisipäivytyksen verkkosivu.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.