Ajankohtaista

< Takaisin

Koronavastaanotot toimivat Kontinkankaalla, Tuirassa, Oulunsalossa ja Haukiputaalla

Päivitetty viimeksi 4.12. kello 12.00

Oulun kaupungin koronanäytteenottopaikat sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla.

Lapsiperheiden näytteenottoon on erilliset ohjeet.

 

Näin pääset koronatestiin tai saat hoitoa Oulussa

Koronatestiin pääsevät kaikki, joilla on koronavirustartuntaan viittaavia oireita, kuten kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, hajuastin tai makuaistin menetys tai ripuli tai vatsakipu ilman muuta ilmeistä syytä.

Samanlaisia oireita on myös tavallisessa flunssassa. Siksi pelkkien oireiden perusteella ei voi tietää, sairastaako normaalia flunssaa vai onko sinulla korona. On erittäin tärkeää käydä testissä heti, jos on sinulla lieviäkään oireita. Oireisena sinun pitää sairastaa kotona, vältä kontakteja muihin ihmisiin. Koronatesti on maksuton.

 

Jos oireesi ovat lieviä, voit varata ajan pelkkään koronatestiin

Voit varata ajan pelkkään näytteenottoon Limingantullin koronanäytteenottoon (avoinna ma-su) tai koronavastaanotolle (avoinna ma-pe). 

Jos et osaa asioida suomen, englannin tai ruotsin kielellä, saat kieliapua Oulun kaupungin monikielisestä neuvonnasta.

Voit saapua koronavastaanotolle ilman ajanvarausta jonottamaan, jos päivän näytteenottoajat ovat menneet tai et osaa varata aikaa suomeksi tai englanniksi. Paikalle kannattaa tulla kello 14 mennessä (perjantaina kello 13), jotta näytteet ehditään ottaa ennen vastaanottojen sulkeutumista. Ota mukaan Kela-kortti, kuvallinen henkilökortti tai passi. Koronavastaanotot toimivat Kontinkankaan, Tuiran, Haukiputaan ja Oulunsalon akuuttivastaanotoilla.

 

Jos tarvitset ammattilaisen arviota tai hoitoa

Omaolosta tai koronaneuvonnasta saat toimintaohjeet ja tarvittaessa sinut ohjataan näytteenottoon tai koronavastaanotolle.

 • tee oirearviokysely verkossa Omaolo-palvelussa tai
 • soita Oulun kaupungin koronaneuvontaan numeroon 08 558 41414 (ma–to klo 8–16, pe klo 8–15).
 • Iltaisin ja viikonloppuisin voit soittaa Oulun seudun yhteispäivystyksen numeroon 08 315 2655.
 • Hätätapauksissa soita 112.

Jos kuulut riskiryhmään, ota yhteyttä pikaisesti.

Jos et osaa asioida suomen tai englannin kielellä, saat apua Oulun kaupungin monikielisestä neuvonnasta. Koronavastaanotolle voit myös saapua ilman yhteydenottoa. Paikalle kannattaa tulla kello 14 mennessä (perjantaina kello 13). Koronavastaanotot toimivat Kontinkankaan, Tuiran, Haukiputaan ja Oulunsalon akuuttivastaanotoilla. Ota mukaan Kela-kortti, kuvallinen henkilökortti tai passi.

Ajantasaista tietoa koronasta eri kielillä löydät verkkosivultamme www.ouka.fi/korona

 

Koronanäytteenoton ja koronavastaanottojen osoitteet 

 • Limingantullin näytteenotto
  Nuottasaarentie 5
  Aika tulee varata etukäteen.
  Avoinna ma-to klo 8.15-15.30, pe klo 8.15-14.30, la-su 8-14

 • Haukipudas
  Simppulantie 15 A 3, 90830 Haukipudas
  Avoinna ma–to klo 8–16, pe klo 8–15.

 • Kontinkangas
  Kajaanintie 46 A, 90220 Oulu
  Avoinna ma–to klo 8–16, pe klo 8–15.

 • Oulunsalo
  Kauppiaantie 10, 90460 Oulunsalo
  Avoinna ma–to klo 8–16, pe klo 8–15.

 • Tuira
  Kangastie 12, 90500 Oulu
  Avoinna ma–to klo 8–16, pe klo 8–15.

 • Oulun seudun yhteispäivystys
  Kajaanintie 50, sisäänkäynti A1-ovi
  Vain iltaisin ja viikonloppuisin, jos tarvitset kiireellistä hoitoa.

Koronavastaanottojen jonotustilanteen voi tarkistaa kunkin vastaanoton verkkosivulta, sivun oikeasta laidasta.

 

Jos tarvitset muuta kiireellistä hoitoa

Muuta kiireellistä hoitoa vaativat potilaat, joilla ei ole koronaoireita, hoidetaan Kontinkankaan, Tuiran, Kaakkurin ja Kiimingin akuuttivastaanotoilla. Näihin voit hakeutua hoitoon myös Oulunsalon ja Haukiputaan alueelta.

Kiireettömissä asioissa ota yhteyttä puhelimitse omaan terveysasemaan tai hyvinvointikeskukseen. Muista perua tai siirtää vastaanottoaikasi, jos sinulla on lieviäkään hengitystieinfektio-oireita.

 

 

Lapsiperheet ja näytteenotto

Kun huoltaja toteaa, että lapsella on infektio-oireita, lapsi ei saa mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen. Lapsi pitää viedä testiin, jos hänellä on huoltajan tai terveydenhuollon ammattilaisen arvion mukaan koronavirusinfektioon sopivia oireita. Samoin tulee toimia myös silloin, jos on tiedossa altistus koronavirukselle tai on palattu matkoilta 10 vuorokauden sisällä.

Alle kouluikäinen lapsi

 • Jos alle kouluikäisen lapsen lievät oireet väistyvät nopeasti, ei testiin tarvitse hakeutua, vaan varhaiskasvatukseen voi palata vähintään yhden oireettoman päivän jälkeen, jos lapsi ei tiettävästi ole altistunut varmistetulle koronavirustapaukselle eikä perheestä kukaan ole matkaillut edeltävän 10 vrk aikana.
 • Jos perheessä vain alle kouluikäiset lapset sairastavat, riittää alle kouluikäisistä yhden lapsen testaaminen.

Kouluikäinen lapsi ja nuori 

 • Oireisten pitäisi aina mennä testiin, vaikka saman perheen alle kouluikäisen lapsen testitulos olisi ollut negatiivinen

Alle kouluikäisten lasten vanhemmat

 • Jos perheessä sairastetaan yhtä aikaa, riittää että aikuiset testataan. Jos aikuisen testitulos on negatiivinen, perheen alle kouluikäisiä lapsia ei tarvitse testata. Jos lapsi on käynyt aiemmin testissä ja aikuinen sairastuu myöhemmin, on oireisen aikuisen syytä käydä testissä vaikka lapsen testitulos on negatiivinen.

Varaa lapselle aika koronanäytteenottoon

Yli 2-vuotiaiden lasten koronanäytteet:

 • Arkisin varaa aika koronavastaanotolle tai Limingantullin näytteenottopisteelle hyvinvointipalvelujen nettiajanvarauksen kautta.
 • Viikonloppuisin ja arkipyhinä varaa aika Limingantullin näytteenottopisteelle Nordlabin ajanvarauksen kautta.
 • Jos koronavastaanoton näytteenottoon tai Limingantullin näytteenottopisteelle ei pääse, yli 2-vuotiaiden lasten koronanäytteitä otetaan lasten päivystyksessä Oysissa. Varaa aika lasten päivystyksen koronanäytteenottoon Nordlabin ajanvarauksen kautta.

Alle 2-vuotiaiden lasten koronanäytteet:

Jos tarvitset ammattilaisen arvion hoidon tarpeesta, soita Oulun kaupungin koronaneuvontaan numeroon 08 558 41414 (ma–to klo 8–16, pe klo 8–15) tai iltaisin ja viikonloppuisin lasten päivystyksen neuvontanumeroon 08 315 5260.

Jos lapsesi vointi on heikentynyt ja hän tarvitsee hoitoa, voi koronavastaanotolle tai lasten päivystykseen OYSiin tulla ilman ajanvarausta. 

Hätätapauksissa soita 112.

Vanhemmalla on automaattisesti oikeus varata aikoja alle 10-vuotiaan lapsensa puolesta. 10–17-vuotiailta tarvitaan ajanvarauksen puolesta-asiointia varten suullinen tai kirjallinen lupa. Jos ajan varaaminen ei onnistu, voit soittaa arkena Oulun kaupungin koronaneuvontaan numeroon 08 558 41414 tai iltaisin ja viikonloppuna lasten päivystyksen neuvontanumeroon 08 315 5260. 

Katso THL:n ohjeet: Lapset ja koronavirus.

 

Negatiivisesta koronatestin tuloksesta ilmoitetaan tekstiviestillä

Negatiivisesta koronatestin tuloksesta ilmoitetaan automaattisella tekstiviestillä. Vastausviesti lähetetään kaikille, joilta otetun koronanäytteen vastaus on negatiivinen ja joiden puhelinnumero on kirjattu potilastietojärjestelmään. Vastausviestejä lähetetään klo 8-22. Jos tulos on negatiivinen, sinulla ei ollut näytteenottohetkellä koronavirustartuntaa. Negatiivisesta testituloksesta ei soiteta.

Koronanäytteen tuloksen löydät myös Omakannasta ja Oulun Omahoidosta. Testituloksen valmistumisessa kestää muutamia päiviä. Jos tulos on positiivinen, sinulla on koronavirus. Positiivisesta testituloksesta soitetaan sinulle ja saat lisäohjeet. Tarvittaessa voit kysyä näytevastausta Oulun omahoidon chatin kautta tai oman hyvinvointikeskuksesi ajanvarausnumerosta.

 

Muuta kiireellistä hoitoa vaativat potilaat, joilla ei ole koronaoireita

Muuta kiireellistä hoitoa vaativat potilaat, joilla ei ole koronaoireita, hoidetaan Kontinkankaan, Tuiran, Kaakkurin ja Kiimingin akuuttivastaanotoilla. Näihin voit hakeutua hoitoon myös Oulunsalon ja Haukiputaan alueelta. Kaakkurin ja Kiimingin akuuttivastaanotolla ei hoideta hengitystieinfektiopotilaita.

Kiireettömissä asioissa ota yhteyttä puhelimitse omaan terveysasemaan tai hyvinvointikeskukseen. Muista perua tai siirtää vastaanottoaikasi, jos sinulla on lieviäkään hengitystieinfektio-oireita.

 

Limingantullin näytteenottopiste 

Limingantullin näytteenottopisteen kartta

 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.